Plantele de apartament care nu au nevoie de lumină. Le poți ține oriunde în casă

Plantele de apartament care nu au nevoie de lumină. Le poți ține oriunde în casă
10 plante de apartament care cresc in umbra

Atunci când iubești plantele de apartament și vrei să ai cât mai multe, este necesar să știi ce flori pot supraviețui fără lumină și care sunt plantele care se pot ține la umbră. Iată un clasament de 10 plante în ghiveci care preferă să se dezvolte într-un loc umbros și răcoros, fără să fie expuse direct la soare. Surpriza de pe locul 3.

10 plante care nu au nevoie de lumină

Aspidistra

Această plantă de apartament se păstrează la 26 de grade pe timp de vară, iar iarna se ține într-un loc umbros, la o temperatură de 15 – 16 grade Celsius. Floarea se udă doar atunci când solul este complet uscat, de 2 sau 3 ori pe săptămâni.

Zamioculcas

Această floare se întreține extrem de ușor. Se păstrează la umbră și e recomandat să îi pui apă doar atunci când pământul din ghiveci este uscat pe treime. O dată pe lună se șterg frunzele de praf, cu o cârpă umedă. Zamioculcas crește până la un metru înălțime.

Monstera

Această plantă de apartament nu suportă lumina directă a soarelui. Crește la umbră și trebuie udată abundent, o dată la 2 sau 3 zile. Monstera ajunge să capete dimensiuni extraordinare, până la câțiva metri lungime și frunze cu un diametru de zeci de centimetri.

Feriga de cameră

Una dintre plantele pe care trebuie să le ai în apartament este feriga de cameră. Floarea trebuie udată o dată la câteva zile și nu are nevoie lumina soarelui pentru a se putea dezvolta armonios. Vara se ține la o temperatură de 25 de grade Celsius, în schimb iarna se păstrează la minim 16 grade.

Sansevieria

Fiind o plantă de apartament cu frunze cărnoase, ascuțite și saturate, sansevieria se păstrează departe de razele directe ale soarelui. O dată pe lună trebuie să-i ștergi frunzele de praf. Se păstrează la temperatura camerei.

Aralia japoneză (Fatsia)

Această floare crește mai lent față de altele. Trebuie păstrată la temperaturi cuprinse între 20 și 23 de grade, în anotimpul văratic. Iarna, aralia japoneză se dezvoltă la 15 grade Cesius. Planta se udă odată la câteva zile.

Iedera

Iedera este una dintre plantele de apartament cele mai cunoscute pentru faptul că preferă semiumbra. Se păstrează în condiții climatice moderate, la o temperatură de maxim 25 de grade vara și 16 grade iarna.

Chlorophytum (planta păianjen)

Planta păianjen este extrem de ușor de întreținut. Se păstrează la temperatura camerei, indiferent de anotimp, și trebuie udată odată la 2 sau 3 zile. Frunzele se stropesc cu apă de 2 ori pe săptămână.

Papirusul (Ciperus)

Papirusul se poate ține numai la umbră, indiferent că este vorba de anotimpul geros sau pe timpul verii. Singura condiție ca planta să poată crește este să fie ținută la o temperatură de sub -15 grade Celsius.

Cissus

Cunoscută și sub numele de vița de apartament, această plantă cățărătoare se dezvoltă mai bine în semiumbră sau lumină difuză. Se modelează pe un suport sub formă de arc sau scară.