31 mai 2023 | 00:00

Plantele care nu au nevoie deloc de pământ. Pot rezista doar în apă

Diverse
Plantele care nu au nevoie deloc de pământ. Pot rezista doar în apă
Informații utile pentru gospodinele pasionate de grădinărit. Iată care sunt plantele care nu au nevoie deloc de pământ!

Dacă ești pasionată de grădinărit, trebuie să fii la curent și tu cu aceste detalii. Playtech Știri îți arată care sunt plantele care nu au nevoie deloc de pământ. Pot să reziste doar în apă, atât acasă, cât și la birou, în medii interioare sau exterioare. Locația nu contează. Cu ajutorul lor, poți adăuga un plus de frumusețe încăperilor.

Plantele care nu au nevoie deloc de pământ

Plantele sunt viață pură. Multe gospodine cărora le place grădinăritul le aranjează în locuință, în medii interioare, cât și în afara casei, la exterior. Pe lângă faptul că acționează drept purificatori naturali ai aerului din mediile în care sunt așezate, oferă și un plus de frumusețe spațiilor.

Dacă îți plac plantele, dar nu dispui de suficient timp liber pentru a le îngriji îndeaproape, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum poți să te bucuri de prezența florilor în locuința ta, fără să depui mari eforturi. Există o serie de plante care nu au nevoie de sol pentru a se dezvolta frumos. Pot fi menținute doar în apă.

O primă astfel de plantă este Aglaonema, renumită pentru proprietățile sale intense când vine vorba despre purificarea aerului. Este ușor de îngrijit, astfel încât dacă nu ai mult timp liber sau nu ai îndemânare în grădinărit, reprezintă o alegere perfectă. Trebuie să ții cont de faptul că este toxică pentru copii și pentru animalele de companie.

Iederă, Begonia Maculata sau Monstera Deliciosa

Iedera este, de asemenea, o plantă ce poate fi menținută doar în apă, fără pământ. Există o condiție importantă ce trebuie respectată: apa trebuie să nu prezinte clor, poate fi distilată sau minerală. De asemenea, iedera are nevoie de iluminare bună, astfel încât este recomandat să o amplasezi într-un spațiu foarte luminat. Taie butași de circa 20 de centimetri de iederă și pune-i în apă aproape până la jumătate.

Begonia Maculata este o plantă longevivă, foarte greu de îngrijit când este pusă în pământ. Din fericire, poate fi cultivată ușor și în apă. Scufundarea sa în apă s-a dovedit a fi un demers perfect pentru întreținerea sa. Pur și simplu ia butași și pune-i într-o vază potrivită ca mărime. Rezultatele vor fi spectaculoase.

Te-ar putea interesa și: Plantele pe care le cultivi o dată și rezistă mulți ani. Vor crește în fiecare primăvară

Una dintre cele mai cunoscute plante de interior este Monstera Deliciosa. Crește foarte frumos în sol, însă poate fi pusă și într-o vază cu apă, dacă tai o tulpină cu frunză. Ideal ar fi ca rădăcinile să fie aeriene, spun cei mai experimentați grădinari.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de legătură cu Coreea de Sud
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Adrian Alexandrov a călcat pe bec. Elena Udrea a aflat la Târșor
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Doliu în fotbalul românesc. Fostul președinte al celor de la Dinamo s-a stins în noaptea de joi spre vineri
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! ZELENSKI a AVERTIZAT
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro