Plantele care cresc umiditatea și reduc aerul din casă. Ce probleme de sănătate elimină pentru oameni

Plantele care cresc umiditatea și reduc aerul din casă. Ce probleme de sănătate elimină pentru oameni
Plantele care cresc umiditatea si reduc aerul din casa

Te plângi de faptul că atmosfera din apartamentul sau casa ta este prea uscată și ai dificultăți în a respira cum trebuie? Iată care sunt plantele care cresc umiditatea și ajută la reducerea aerului din interiorul locuinței tale. Ce probleme de sănătate elimină pentru oameni

Plantele care cresc umiditatea și reduc aerul din casă

Cum putem reduce aerul uscat din interiorul casei noastre? Cel mai simplă modalitate ar fi cu ajutorul naturii. Plantele de apartament livrează oxigen și elimină substanțele chimice nocive și COV-urile din aerul interior. De asemenea, există anumite specii care ajută la refacerea umidității în aer. Astfel putem combate condiții precum dureri în gât, probleme respiratorii și piele ridată.

Plantele transpiră precum oamenii. La fel cum noi eliberăm vapori de apă în aer în timp ce transpirăm și respirăm, plantele fac același lucru. Structurile minuscule, închizătoare, asemănătoare porilor de pe suprafața frunzelor, cunoscute sub numele de stomate, eliberează vapori de apă în aer, crescând astfel umiditatea. Plantele care elimină cât mai mulți vapori sunt cele care ajută cel mai mult la umidificarea aerului din locuință. Care sunt plantele care ajută cel mai mult la creșterea umidității din aer:

  • ferigi
  • palmă de bambus
  • areca palm
  • crinul păcii
  • mama floralului
  • iederă engleză
  • lady palm
  • plantă de porumb
  • copac umbrelă pitic

De ce nu e bine să ții cactuși în casă

Dacă ești pasionat de grădinărit și nu numai, cu siguranță adori să ții plante în ghiveci în casă. Pe lângă exemplele enumerate mai sus, care te ajută să crești umiditatea din aer, este foarte important să afli că nu este recomandat să ții cactuși în casă. Care este motivul?

Ei bine, chiar dacă această plantă este foarte căutată pentru a decora casa, pe lângă motivul evident acela că au tepii foarte ascuțiți și te pot răni, dacă nu ești atent, specialiștii spun că un cactus atrage energiile negative din jur.

Potrivit legendelor populare, fetele nemăritate care vor să se așeze la casa lor nu trebuie să aibă un cactus în casă, deoarece vor avea ghinion și pretendenții nu le vor bate la ușă.

Mai mult de atât, cactușii sunt considerați purtători de ghinion și sărăcie. Dacă partea financiară nu merge așa cum îți dorești, s-ar putea să fie vina cactusului ce se află la tine în locuință. Chiar dacă aceste plante sunt extrem de frumoase și pot să îți schimbe aspectul casei într-o clipă, trebuie neapărat să te gândești și la lucrurile rele ce pot interveni pe parcurs.