Plantele care atrag albine la greu. Să nu ții așa ceva pe balcon, îți vor intra și în casă!

Plantele care atrag albine la greu. Să nu ții așa ceva pe balcon, îți vor intra și în casă!
Plantele care atrag albine la greu. Să nu ții așa ceva pe balcon, îți vor intra și în casă!

Plantele sunt minunate și înfrumusețează orice curte, grădină, balcon sau locuință. În plus, unele plante sunt chiar ușor de întreținut și nu sunt deloc pretențioase.

Altele, dimpotrivă, au nevoie de anumite ore în care să primească soare, o cantitate anume de apă și o combinație specială de pământ.

Există câteva plante de care ar fi bine să te ferești, iar asta pentru că ele atrag albinele în grădina sau balconul tău. Albinele sunt principalii polenizatori în zonele temperate și ajută foarte mult florile. Dacă te confrunți cu albine în grădina ta, o soluție ar fi să nu ții deloc aceste plante, pentru că ele le atrag.

Iată ce fel de plante atrag albinele

Florile cu o formă care permit albinelor accesul la nectar. De obicei plantele cu flori duble îngreunează munca acestor insecte, pe când cele cu floarea deschisă le atrag destul de ușor.

Ca o albină să fie atrasă de o plantă, aceasta ar trebui să aibă flori cu o mărime potrivită pentru a susține albinele, așa că îndreaptă-te spre flori mici, care nu pot susține insectele.

Albinele nu vor veni la plante și flori tratate cu pesticide din cauza mirosului. Așa că asigură-te că îți tratezi plantele cu o soluție bună pentru ele și dăunătoare pentru albine.

Albinele vin la flori care produc cantități mari de nectar și polen, iar unele albine vin doar la câteva specii de plante, în timp ce altele își trag nectar din mai multe specii.

Încearcă să îți iei flori și plante formate din hibrizi, pentru că sunt de cele mai multe ori sterile, iar albinele nu vor avea ce să polenizeze. De altfel, albinele iubesc florile care înfloresc pe o perioadă cât mai lungă.

Printre ele se numără brândușele, zambilele, primulele, păpădiile, florea-soarelui, splinuța, ochiul boului și tufănelele.

Iată câteva plante care atrag albinele:

 1. Rozmarin
 2. Lavandă
 3. Lalea
 4. Arpagic
 5. Margaretă
 6. Potentilla
 7. Păpădie
 8. Albăstrea
 9. Muscată
 10. Calendula
 11. Cosmos
 12. Titonia
 13. Gălbenele
 14. Rudbeckia
 15. Echinaceea
 16. Zinnia
 17. Roșii
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI