Plante toxice pentru câini și pisici. Nu trebuie să le ții în casă, sub nicio formă!
Plantele împodobesc casa, ne aduc oxigen în încăperi și învie spațiul în care ne petrecem timpul. Deși nu ar fi o filosofie în alegerea lor, animalele de companie sunt de altă părere. Puțini știu că multe plante conțin substanțe toxice care pot afecta organismul patrupedelor dacă sunt ingerate.
Plantele toxice pentru câini și pisici. Printre ele se numără și crinii
Dieffenbachia
Este o plantă de interior cu aspect mereu verde, dar dacă ai prins drag de ea pentru frunzele ei colorate, ar trebui să prinzi mai mult drag de animalul tău de companie și să i-o înlături din drum. Specialiștii atenționează că planta se numără printre cele toxice pentru câini și pisici. Dacă este consumată, micile suflete se pot confrunta cu iritații la nivelul cavității bucale, care apar în special pe limbă și pe buze. Iritația va duce la creșterea cantității de salivă, dificultăți de înghițire și chiar la vomă.
Colocasia sau Urechea Elefantului
Planta este apreciată pentru aspectul frunzelor sale, însă conține o substanță care oferă aceleași efecte toxice precum Dieffenbachia.
Cyclamen
Plantele din specia Cyclamen sunt, de asemenea, toxice pentru câini și pisici. Deși pare greu de crezut fiindcă sunt atât de delicate și frumoase, mai că pot răni pe cineva, efectele lor negative nu pot fi trecute cu vederea. Dacă aceasta este consumată de animalele de companie, poate provoca stări de vomă, diaree și creșterea cantității de salivă. În plus, dacă animalul consumă o cantitate mare din rădăcina plantei, poate să apară un dezechilibru la nivelul bătăilor inimii și chiar moarte.
Dracaena massangeana sau Trunchiul fericirii
Cum un nume atât de frumos poate face rău? Această plantă, despre care se spune că aduce beneficii casei sporind norocul și purificând aerul, face rău animalelor de companie. Ea le poate aduce stări neplăcute precum voma, pierderea poftei de mâncare, depresie și creșterea excesivă a salivei.
Crinii, în mod deosebit Crinul de pace, Mauna Loa
Atât de frumoși și totuși atât de periculoși. Unele specii sunt toxice pentru câini, în timp ce altele afectează sănătatea pisicilor. Printre primele reacții negative pe care le poate avea un animal de companie sunt: voma, starea de letargie, scăderea poftei de mâncare, insuficiență renală și moartea, dacă animalul nu este tratat. Crinul Muana Loa este toxic atât pentru pisici, cât și pentru câini.
Epipremnum aureum sau Iedera diavolului
Deși numele are o tentă negativă, planta, pentru om, oferă beneficii incontestabile în ceea ce privește purificarea aerului din locuință, dar nu la fel stă situația și în privința animalelor de companie. Dacă frunzele plantei sunt ingerate de câine sau pisică, animalul se va confrunta cu următoarele stări: vomă, dificultate la înghiţire şi creşterea cantităţii de salivă.