19 sept. 2022 | 16:53

Planta surpriză pe care e bine să o ţii în dormitor. Te ajută să dormi mai bine

Utile
Planta surpriză pe care e bine să o ţii în dormitor. Te ajută să dormi mai bine
Planta surpriză pe care e bine să o ţii în dormitor.

Plantele nu au doar rol pur decorativ, ci unele dintre ele au și un benefic asupra relaxării și asupra somnului odihnitor. De aceea, specialiștii recomandă ca acestea să fie plasate în dormitor, întrucât ele te pot ajuta să dormi mai bine. În acest articol, facem referire doar la o plantă, dar în această categorie exemplele pot fi mai multe.

Planta surpriză pe care e bine să o ţii în dormitor

Planta pe care e bine să o ții în dormitor, datorită proprietăților sale binefăcătoare asupra somnului, este Aloe Vera. Această plantă era cunoscută în Egiptul Antic ca planta nemuririi. Aloe Vera este însă prezentă și în casele multora dintre români, ea nefiind o plantă pretențioasă, dar având multe beneficii.

O acțiune benefică a acestei plante este și aceea că ea emite oxigen în timpul nopții, în casă. De asemenea, eliberarea oxigenului reprezintă un bun catalizator al somnului, eliminând insomnia.

Somnul va fi odihnitor și cu siguranță vei simți asta ziua următoare. De altfel, există și pachete cu Aloe Vera, ce includ măști pentru somn. Însă nu doar Aloe Vera poate avea acest efect, ci și lavanda, iasomia, iedera englezească sau planta șarpe. Dacă te confrunți și tu cu probleme de somn, cu siguranță ai putea apela la ajutorul uneia dintre aceste plante!

Alte beneficii ale acestei plante

Aloe Vera este o plantă cunoscută din cele mai vechi timpuri, fiind un remediu pentru diverse afecțiuni. Planta a fost folosită în scopuri cosmetice, dar substanțele active au și un efect analgezic și antiinflamator la nivelul pielii.

Extractele acestei plante sunt folosite pentru prepararea de produse cosmetice, dar și în medicina alternativă, datorită proprietăților de rejuvenare sau vindecare.

Gelul de aloe și aloină mai conține minerale și compuși benefici pentru sănătate. Frunzele sale au în compoziție 18 aminoacizi cu rol de refacere a masei și funcției musculare, printre care și cei esențiali pentru o mai bună funcționare a organismului.

Aloe Vera conține și un complex de minerale și vitamine, precum: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina E.

Planta are beneficii și asupra sănătății scalpului și a firului de păr, ajutând la îndepărtarea mătreții prin stimularea producerii de sebum, menținând aspectul sănătos al părului.

Aloe Vera este o specie de plante suculente, cu origini cel mai probabil în nordul Africii. Planta face parte din familia crinilor și poate avea o înălțime de 2 metri. Planta are frunze mari, cărnoase. Ele cresc direct din pământ și au marginile neuniforme.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro