Planta pe care toți românii trebuie să o țină în case. Ce efecte ”magice” are la interior

de: Cătălina Burghelea
06 08. 2021

O plantă extrem de parfumată uimește prin calitățile sale medicinale și curative. Toți românii trebuie să o țină în case, pentru că are efecte magice. Despre ce plantă este vorba, poate fi pusă și în mâncare sau ceaiuri.

Planta pe care toți românii trebuie să o țină în case

Decorarea locuinței cu plante de interior ține nu doar de design, ci și de puterile lor tămăduitoare pentru organism. O astfel de plantă este cea la care facem referire în acest articol. Află în rândurile de mai jos detalii uimitoare despre busuioc.

Potrivit tradiției, busuiocul ținut în casă aduce noroc. Folosită pentru sănătate, dragoste și protecție, planta și-a păstrat până în prezent o aură magică. Ținută în casă, are efecte magice de care sigur nu știai.

Proprietățile benefice ale florilor de busuioc sunt cunoscute încă din Antichitate, așa că nu este de mirare de ce unele superstiții despre această plantă au supraviețuit până în prezent.

De la bunicile noastre știm că busuiocul, fie verde sau uscat, trebuie sfințit la biserică și pus la icoanele din casă, pentru protecție divină și ajutor. Totodată, crenguțele de busuioc purifică aerul din încăpere.

Superstiții despre busuioc în lume și la noi

Peste tot în lume, busuiocul, acea plantă verde și parfumată, are întrebuințări speciale. Spre exemplu, în Africa, localnicii țin crenguțe de busuioc în anumite zone ale casei, pe unde ar putea intra scorpionii. În Italia, bucătarii nu concep pastele fără puțin busuioc, iar domnișoarele care își caută un soț își pun crenguțe de busuioc în păr.

Inclusiv în România se păstrează această tradiție, în anumite zone ale țării. Fetele tinere își pun busuioc sfințit sub pernă, pentru a-și visa ursitul. O persoană bolnavă trebuie să țină neapărat pe pat sau pernă busuioc, pentru a se vindeca mai repede.

Păr strălucitor cu busuioc

Busuiocul nu trebuie tăiat niciodată cu ceva metalic, deoarece se oxidează și devine toxic. Crenguțele lui trebuie rupte doar cu mâna și mărunțite ușor între degete, pentru paste sau salate.

Ca ritual de frumusețe, domnișoarele își spală fața cu rouă de la busuioc, iar pentru un păr strălucitor și mătăsos, folosesc ceai de busuioc sau apa în care au stat crenguțele acestei plante.

Poate una dintre cele mai vechi superstiții spune că busuiocul nu trebuie niciodată aruncat, oricât de uscat ar fi. Acesta trebuie pus în pământul din ghivece sau în grădina cu flori. Astfel, vei avea roade bogate tot timpul anului și sănătate.