Floarea din apartament căreia îi poți schimba culoarea. Totul este atât de simplu

Floarea din apartament căreia îi poți schimba culoarea. Totul este atât de simplu
Trucuri pentru florile din apartament. Cum le poți schimba culoarea

Te-ai întrebat vreodată cum poți schimba culoarea unei flori din apartament? În cazul în care simți nevoia de a asorta plantele cu nuanțele din locuința ta, află că există anumite trucuri ce te vor ajuta să îți îndeplinești dorința.

Ce floare din apartament își schimbă culoarea. Nu mulți știu acest truc

Florile își pot schimba culorile, iar procesul este unul foarte simplu! Schimbările din apartament ne fac mare plăcere, așa că este momentul să asortezi plantele cu tot felul de lucruri din propria locuință, fără prea mult efort.

Mineralele, metalele, gradul de aciditate, tipul de sol și pH-ul determină nuanța pe care o are o anumită plantă de apartament. Hortensia este extrem de îndrăgită printre români, așa că mulți oameni o țin în apartament pentru a oferi un strop de culoare.

Culoarea pe care o are această floare poate să fie influențată și de tipul de îngrășământ folosit. Anumite nuanțe pot să fie folosite pentru a îmbunătăți culoarea plantei, optând pentru ingrediente ce se găsesc în bucătărie și sunt la îndemâna oricui.

Secretele florilor de apartament. Este incredibil de simplu să le schimbi nuanța

În cazul în care îți dorești ca hortensia să aibă o culoare mai bogată, folosește oțet. Acest produs interacționează cu aciditatea solului, ajutând plantele să se dezvolte și să aibă nuanțe intense. O să vezi rezultate spectaculoase imediat!

Sunt multe persoane ce își doresc hortensii roz, mai ales pentru că această culoare este una perfectă a face locuința mult mai primitoare. Află că este extrem de simplu să schimbi culoarea florilor dacă alegi un sol alcalin, cu un pH mai mare de 7.

Există posibilitatea ca florile să prindă nuanțe de albastru, așa că este important să crești pH-ul solului pentru ca nuanțele de roz să își facă apariția și să fie mult mai stridente. Folosește-te și de îngrășăminte bogate în calciu pentru a te asigura că planta o să crească armonios.

Hortensia, floarea cameleon. Cum îi poți schimba culoarea

Solul ce are în compoziție metale grele poate să schimbe total culoarea pe care o are o hortensie. Dacă îți dorești să ai parte de plante roz, ferește-te de solul bogat în aluminiu și alege unul ce conține fosfor pentru a ajunge la un rezultat ce o să te dea pe spate.

Mai mult, există câteva trucuri bio pentru ca planta să crească repede și frumos. Fertilizează hortensia din apartament cu cenușă pentru a spori alcalinitatea și a reduce aciditatea pământului. Florile o să devină roz într-o clipă dacă te folosești de aceste secrete!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI