Planta pe care toți românii trebuie să o consume iarna. Mihaela Bilic îi divulgă secretele

Planta pe care toți românii trebuie să o consume iarna. Mihaela Bilic îi divulgă secretele
Mihaela Nutriție, sfat pentru iarnă. Ce ar trebui să consume românii

Mihaela Bilic le-a oferit un sfat de aur românilor! Aceasta le-a mărturisit tuturor că o plantă ar trebui să facă parte din meniul pe care îl pregătesc toți pentru iarnă. Oamenii ar scăpa de foarte multe probleme în sezonul rece!

Ce plantă trebuie să fie consumată iarna de români

Mulți români preferă să bea suc de lămâie în această perioadă, însă Mihaela Bilic a dezvăluit un secret uluitor! Se pare că persoanele care vor să se protejeze de numeroasele probleme aduse de sezonul rece ar trebui să consume pătrunjel. Nutriționistul a explicat care este motivul.

„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală nu e de mirare că a dispărut vitamina C din farmacii și lămâile din supermarket.

Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.

Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg.”, a transmis Mihaela Bilic, pe Instagram.

Ce beneficii are pătrunjelul. Mihaela Bilic a spus totul

Totuși, Mihaela Bilic le-a atras atenția tuturor, punctând că pătrunjelul ar trebui să fie consumat din belșug. Nutriționistul a explicat că această plantă are numeroase beneficii, printre care faptul că neutralizează orice miros neplăcut din gură, inclusiv pe cel de usturoi.

„Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță.

În plus, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu – adică elemente esențiale pentru sănătate.

Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescentă.

Așa că de mâine uitați de lipsa lămâilor de la raft și umpleți coșul cu pătrunjel!

E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă – neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi.”, a adăugat nutriționistul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI