Planta pe care să o ai mereu în grădină, e un adevărat apărător. Ajută legumele să fie sănătoase, le fereşte de mană
În această perioadă, deși acum temperaturile sunt extrem de scăzute, este în mod normal perioada în care majoritatea agricultorilor se apucă de semănatul legumelor, iar cei mai mulți apelează și la planta care ajută legumele să fie sănătoase, și le fereşte de mană. Așa că, află care este planta pe care să o ai mereu în grădină, un adevărat apărător.
Coada Calului, planta pe care să o ai mereu în grădină
Deși majoritatea știu că această plantă, Coada Calului, este o plantă medicinală, extrem de folosită pentru anumite afecțiuni, puțini sunt aceia care știu că este și lanta pe care să o ai mereu în grădină, fiind un adevărat apărător al culturilor de legume, ajutându-le să fie sănătoase, și ferindu-le de mană, astfel că așa vei avea o recoltă bogată.
Conform celor care au folosit această plantă, tulpinile infuzate sunt un fungicid eficient împotriva mucegaiului, a ruginei de mentă și a petelor negre la trandafiri.
Se pare că este bună împotriva arsurii cartofului, și, de asemenea, este un bun furaj lichid.
Planta este utilizată în agricultura biodinamică, sub forma unui preparat, BD 508, în special pentru a reduce efectele excesului de apă din jurul plantelor, cum ar fi dezvoltarea de ciuperci, iar conținutul ridicat de siliciu al plantei reduce impactul umidității.
Planta ajută legumele să fie sănătoase, le fereşte de mană
În același timp, în horticultură și agricultură, se folosește un extract apos, care a fost aprobat pentru utilizare ca fungicid în Uniunea Europeană, la culturile de legume.
Pe lânga toate aceste întrebuințări, specialiștii spun că planta are în conținutul ei celebrul acid acetisalicic care ajută la regenerarea rădăcilor și a tulpinilor plantelor, în cazul nostru al legumelor.
Același acid mai ajută și la ferirea culturilor de mană, și pot fi presărate la baza răsadurilor de roşii, cartofi, ardei, vază, dovlecei și castraveți.
Cum ajuți legumele folosind Coada Calului
Legumele au nevoie de toți nutrienții necesari pentru a putea crește rapid și a da cât mai multă producție, iar planta de Coada Calului se pare că este un element important în acest proces, dar nu oricum, ci sub forma unei compoziții lăsată la macerat, iar asta se poate face din cel puțin 1 kg de plantă verde la 10 litri de apă.
Planta mai poate fi folosită și uscată la prepararea acestei compoziții, dar de preferat este verde deoarece are mai multe calități nutritive așa, decât uscată. După ce se face compoziția tot ce aveți de făcut este să pulverizați soluția peste plantele din grădină, inclusiv la ceapă, iar în scurt timp se vor vedea rezultatele.