19 iul. 2022 | 08:40

Cu ce să stropești roșiile ca să crească mari și suculente. Așa vei avea o recoltă bogată

Utile
Cu ce să stropești roșiile ca să crească mari și suculente. Așa vei avea o recoltă bogată
Cultivarea propriilor roșii suculente. Ce trebuie să știi înainte

Cu ce să stropești roșiile? Roșiile proaspete cultivate în grădină și coapte vor avea un gust mai bun și vor fi mai sănătoase decât orice altă roșie pe care ați încercat-o vreodată. Pentru a vă asigura o recoltă sănătoasă și generoasă este nevoie de câteva lucruri. Este foarte important să știi cu ce să stropești roșiile ca să crească mari și suculente. Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, așa vei avea o recoltă bogată.

Cultivarea propriilor roșii suculente. Ce trebuie să știi înainte

Prima etapă, înainte de oriece este preplantarea. Metoda simplă este să cumpărați plante mici de început. Alegeți câteva soiuri atractive și transplantați-le pur și simplu într-un loc însorit din grădină. Faceți asta la începutul lunii martie sau după ce înghețul nu reprezintă o amenințare.

Este de preferință să le plantați într-un sol amendat cu compost organic bogat și/sau îngrășământ organic. Selectați un soi hibrid VF-1 rezistent la boli, sau unul care este potrivit pentru nevoile și zona dvs. climatică. Încercați să efectuați transplantarea în timpul orelor răcoroase, dimineața sau seara, pentru ca plantele să nu sufere un șoc excesiv în acest proces.

Dacă plantele par puțin triste în prima zi sau în primele două zile, nu trebuie să vă faceți griji. Plantele se adaptează pur și simplu la noua lor casă. Asigurați-vă că plasați o cușcă de roșii în jurul plantelor înainte ca acestea să devină prea mari.

Plantați semințele în sere

Următorul pas este folosirea semințelor bune pentru roșiile pe care le veți planta. Este foarte impotant ca semințele să fie păstrate la adăpost. Acest aspect vă oferă un avans, deoarece puteți începe procesul la sfârșitul iernii.

În climatele mai calde, puteți începe încă din ianuarie în sere plantarea semințelor. Veți avea nevoie de câteva recipiente mici de plastic, semințe de roșii și o pungă de pământ organic bogat, cum ar fi solul pentru ghivece

Atunci când selectați semințele, decideți dacă doriți roșii cherry dulci mici sau soiuri mai mari.  Există o varietate enormă de semințe disponibile. Avem în stoc mai multe soiuri, de la struguri, cireșe, roma până la soiuri mari de vită și soiuri unice de moștenire.

După ce v-ați ales semințele, umpleți pahare mici de plastic pentru pepinieră cu pământ organic și presărați câteva semințe. Asigurați-vă că solul rămâne umed în permanență. Așezați recipientele aproape de o sursă naturală de lumină sau sub lumini fluorescente timp de cel puțin 6 ore în fiecare zi. În termen de 10 zile, când este cald, uneori încolțesc peste noapte, ar trebui să vedeți germeni.

Cu ce să stropești roșiile ca să crească mari și suculente?

O soluție extrem de facilă, dar și bio, spun specialiștii, este folosirea unei plante, cunoscută sub numele de „Coada Calului”. Pentru cei care nu știu, Equisetum Arvens (Coada Calului), este una din cele mai vechi plante medicinale, regăsite în America și Europa de Nord.

Sunt mulți fermierii care folosesc compostul realizat din această plantă, pentru roșiile din grădini și sere. Dar, înainte de a deveni compost, planta trebuie lăsată la macerat. Cei care o folosesc spun că planta, odată macerată, este un îngrășământ extrem de bun pentru coacerea și fructificarea rapidă a roșiilor.

Planta de „Coada Calului”, poate fi folosită integral, atât rădăcina, cât și floarea, punânu-se în apă, la macerat, timp de trei zile. Se folosește cam un litrul de macerat la 10 litri de apă, iar amestecul se folosește la stropirea fructelor, dar și a rădăcinii roșiilor, astfel acestea vor crește mari și suculente. Efectul se va vecdea la coacere, roșiile acumulând din acest compost canitatea necesară de fosfor și potasiu.

Concluzie

Așadar, în afară de ceea ce știați până acum despre cultivarea și creșterea roșiilor, soluția propusă vă poate ajuta să aveți cele mai mari și mai sucuelnte roșii din grădină.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Cine o antrenează pe Ramona Olaru? Este tot o fostă vedetă TV care s-a făcut instructor de pilates
EVZ.ro
Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024. Ce se face pe 14 noiembrie
Spynews
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
DONALD TRUMP VINDE MICI! Legături NEȘTIUTE cu ROMÂNIA
Mediaflux
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro