Planta neobișnuită care ține insectele departe de casa ta. Este și foarte parfumată

Planta neobișnuită care ține insectele departe de casa ta. Este și foarte parfumată
Planta neobisnuita care tine insectele departe de casa ta. Este și foarte parfumata

Pe timp de vară, este foarte important să îți iei măsurile de precauție atunci când vrei să te ferești de țânțari, muște și alte insecte enervante. Dacă nu vrei să cumperi produse speciale din comerț, deoarece pot conține chimicale, internauții îți dezvăluie care este planta care alungă insectele din casa ta.

Ce plantă alungă insectele din gospodărie

Pișcăturile de țânțar sunt extrem de neplăcute, motiv pentru care trebuie să ne luăm toate măsurile de precauție posibile, pentru ca serile noastre în aer liber cu cei dragi sau plimbările în grădină sau curte să fie lipsite de mușcături și bâzâituri enervante.

Pe lângă lavandă, gălbenele și crizanteme, specialiștii îți recomandă să achiziționezi o plantă parfumată care să țină insectele departe de gospodăria ta. Este vorba despre cimbrişorul cu aromă de lămâie. Mirosul său puternic le va ține la distanță.

Deși nu este extrem de populară, cimbrișorul cu aromă de lămâie este o plantă foarte ușor de cultivat. Nu necesită îngrijire specială și se plantează în sol uscat.

Important de reținut este că planta nu trebuie udată foarte mult, deoarece riști să o pierzi. Cimbrișorul trebuie irigat doar atunci când solul rămâne foarte uscat.

Cum prepari o capcană pentru țânțari

Cele mai multe dintre evenimentele importante precum nunți, botezuri, cumetrii, festivaluri, concerte și alte sindrofii se țin vara, motiv pentru care nu te poți prezenta cu înțepături inestetice de țânțari la petrecere. Așadar, ce soluție avem?

Plantele carnivore sunt și ele extrem de utile prin gospodărie, atunci când vrei să ții la distanță insectele enervante. Acest truc genial te ajută să îți faci viața mai ușoară, preparând o capcană specială pentru a prinde dăunătorii. Ai nevoie doar de câteva ingrediente:

  • o sticlă de plastic de 2 litri goală
  • un cub de drojdie
  • o lingură de zahăr
  • o cană cu apă caldă

Pentru început, vei tăia o treime din partea de sus a sticlei. În sticla rămasă, pui apă caldă, zahărul și drojdia. Amestecă-le ușor, pentru ca drojdia să se dizolve. Apoi, partea de sus a sticlei se întoarce cu gâtul în jos și se introduce în sticla în care ai pus soluția de drojdie.

Pune capcana la o distanță de minimum 2 metri de tine și te asigurăm că va da rezultate optime, iar tu vei scăpa pentru totdeauna de insectele enervante care nu-ți dădeau pace.