11 nov. 2022 | 16:53

Planta neașteptată pe care să o ții în dormitorul tău. Ce beneficii are, de fapt

Utile
Planta neașteptată pe care să o ții în dormitorul tău. Ce beneficii are, de fapt
Ce plantă trebuie să ai neapărat în dormitorul tău?

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să își înfrumusețeze locuința cu ajutorul plantelor. Unele doamne le preferă pentru modul în care arată, iar alții se gândesc la energiile pe care le transmit. Multe dintre ele au o vibrație aparte care poate aduce liniște, armonie, iubire sau bani în casa ta. Trebuie doar să știi pe care să le alegi pentru scopul tău. Există totuși o plantă aparte care trebuie ținută doar în dormitor. Ce beneficii are?

Planta pe care trebuie să o ai în dormitor: ce beneficii are?

Cei mai mulți oameni preferă să își înfrumusețeze locuința cu câteva plante. Multe dintre persoane le aleg în funcție de cum arată, dar alții se gândesc la beneficiile pe care le oferă. Există totuși una care trebuie să se regăsească doar în dormitorul tău. Mai exact, este vorba despre cactus.

Acest gen de plante exotice sunt foarte ușor de îngrijit. Află că pe lângă aspectul lor decorativ, ele au și alte avantaje semnificative. Specialiștii recomandă să păstrezi cactușii în dormitor pentru că eliberează oxigen noaptea și dioxid de carbon în timpul zilei.

De asemenea, dacă ții plantele aproape de ecranul televizorului sau de computer îți vor neutraliza undele electromagnetice emise de aceste dispozitive.

Cum se întreține?

Cactușii sunt adorați de cei mai leneși pentru că sunt extrem de ușor de întreținut. Este important să îi plasezi într-un loc cu multă lumină și să le oferi apă din când în când. Lasă solul să se usuce natural între udări și pune pietricele în recipientul în care o plantezi pentru a preveni stagnarea umidității.

Aceste plante sunt clasificate ca plante suculente, dar diferă de multe tipuri de plante de acest gen. Mai exact, cactușii își păstrează umezeala în tulpini, nu în frunzele cărnoase. Majoritatea soiurilor de cactuși au tulpini în diferite nuanțe de verde. În contrast cu alte plante, toate speciile de cactuși iau dioxid de carbon noaptea când temperaturile sunt mai reci.

De asemenea, tipurile de plante din deșert au coaste care se extind atunci când este extrasă umezeala după unele ploi abundente. Unii cactuși au țepi mai tari, alții mai moi, iar câțiva dintre ei fac flori uriașe în funcție de specia lor.

Cuvântul cactus provine din grecește și a fost folosit pentru prima dată de filosoful Teofrast. El a numit astfel o plantă care creștea în insula Sicilia, posibil Cynara cardunculus. Cuvântul a trecut mai apoi în latină sub forma de ,cactus’ prin scrierile lui Pliniul cel Bătrân în Naturalis Historiae unde a rescris deschierea lui Teofrast despre planta care creștea în Sicilia.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Semnele zodiacale cu cele mai puternice trăiri pe 20 Noiembrie 2024
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro