Planta ”la modă” pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Cândva umplea apartamentele, dar acum doar câțiva oameni o mai țin în casă

Planta ”la modă” pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Cândva umplea apartamentele, dar acum doar câțiva oameni o mai țin în casă
Pe vremea lui Ceaușescu, toți românii aveau un ficus în casă

Această plantă obișnuită în casă și la birou, în principal pentru că arată ca un copac tipic cu un singur trunchi și un ramuri răspândite era cea mai comună și la modă pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. La acea vreme aceasta umplea apartamentele, iar astăzi doar câțiva oameni o mai țin în casă. Iată despre ce plantă este vorba.

Planta care umplea apartamentele pe vremea lui Ceaușescu, fiind la modă

Cea mai comună plantă pe vremea lui Ceaușescu era ficusul. Aceasta era umplea apartamentele în acea perioadă, însă astăzi doar câțiva oameni o mai dețin.

Potrivit nature-and-garden.com, arborele de cauciuc, sau ficus elastica, este o plantă de interior foarte frumoasă, foarte plăcută pentru frunzele sale strălucitoare. Este drăguță și grațioasă și a fost populară de zeci de ani. Ca plante de apartament, ficusurile sunt cultivatoare lente, dar cu îngrijirea adecvată, pot trăi zeci de ani!

Planta la modă pe vremea lui Ceaușescu

Iată o mică descriere a plantei care era foarte comună pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, fiind prezentă în apartamentele oamenilor:

  • Nume – Ficus elastica
  • Familie – Moraceae (familia dudului)
  • Tipul – planta de interior
  • Înălțime – 10 metri (3 metri) în interior
  • Sol – amestec de sol de plante de interior
  • Expunere – lumină indirectă abundentă
  • Frunziș – veșnic verde.

Desigur, când se menționează cauciucul, majoritatea oamenilor se gândesc la latex, dar suntem cu toții mai înțelepți când știm că este o plantă de interior minunată.

Cea mai comună plantă pe vremea lui Ceaușescu

Această plantă tropicală urăște aerul uscat. Trebuie să fie prevăzut cu cât mai multă umiditate a aerului pentru a compensa această lipsă.

Acesta trebuie amplasat într-o cameră luminoasă, dar nu poate fi expus la lumina soarelui. Ficusului îi plac temperaturile cuprinse între 15 până la 25 ° C. Udarea este necesară atunci când solul este uscat, dar nu din abundență și întotdeauna cu apă la temperatura camerei. În cele din urmă, evitați să îl mutați prea des, deoarece acest copac are nevoie de timp pentru a se adapta la noua sa setare.

Planta care umplea apartamentele pe vremea comunismului

Ficusul este o plantă tropicală care are nevoie de apă, dar este vulnerabilă dacă este udată excesiv. Udați o dată pe săptămână, dar așteptați ca solul să fie uscat înainte de a uda din nou. Dacă aerul din interior este destul de uscat, mai ales vara, este posibil să udăm mai des, dar așteptați întotdeauna să se usuce solul în stratul de suprafață înainte de a uda din nou.

Curățați adesea frunzele cu o cârpă sau un prosop de hârtie umed, acest lucru vă va ajuta mult ficusul!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI