30 mart. 2024 | 16:00

Planta din grădina românilor care a ajuns să coste 10.000 de euro. Investiţia din care poţi scoate bani frumoşi

Social
Planta din grădina românilor care a ajuns să coste 10.000 de euro. Investiţia din care poţi scoate bani frumoşi
Pomii fructiferi bonsai, noua tendință din curțile românilor pasionați de grădinărit. Costă chiar și 10.000 de euro.

O plantă regăsită din ce în ce mai des în curțile românilor pasionați de grădinărit a ajuns să coste chiar 10.000 de euro. În urmă cu două decenii, nu dispunea de condițiile meteorologice necesare pentru a se dezvolta, însă astăzi este o sursă de profit ce nu poate fi trecută cu vederea.

Clima din România, într-o continuă schimbare

„Aproape că nu mai avem un climat temperat continental, ci unul mediteranean și continental. Unele plante cărora, în urmă cu 10-20 de ani, le era greu să crească, acum s-au aclimatizat”, a declarat Alexandru Trandafir, specialist în schimbări climatice.

Una dintre plantele cele mai râvnite de românii pasionați de grădinile exotice a ajuns să coste mii de euro. Este o investiție consistentă care poate să producă profituri importante, spun specialiștii. Este vorba despre arborii fructiferi bonsai.

Citește și: Cum îți dai seama că pomul din curte e mort. 6 semne de care să ții cont primăvara

La ce se referă conceptul bonsai, de fapt

Bonsaiul reprezintă o formă de artă vie străveche, ce presupune utilizarea de tehnici de creștere și întreținere pentru producerea arborilor fructiferi, dar nu numai, în formă de miniatură, imitând aspectul celor de dimensiune completă. Astfel de tehnici includ:

  • tăierea coroanei într-un stil specific
  • tăierea rădăcinilor într-un stil specific
  • izolarea rădăcinilor în recipiente de mică înălțime.

Aproape orice copac sau arbust peren, cu tulpină lemnoasă, care produce ramuri adevărate, poate fi aranjat în așa fel încât să devină un pom bonsai. Cu toate acestea, unele specii sunt mai potrivite pentru a lua forma bonsaiului decât altele.

Ce tip de fructe poți crește pe arborii bonsai

Amenajarea unui bonsai poate să prezintă un cost de câteva mii de euro, potrivit informațiilor din spațiul public. Un arbore fructifer întreținut după tehnicile bonsai poate să coste chiar și 10.000 de euro, dacă este adus în România din Italia, unde se cultivă suficient astfel de pomi.

„Sunt oameni care sunt mari iubitori de plante și nu se uită, să zic așa, la buzunar”, a declarat Oana Cojocea, horticultor, într-o intervenție pentru Pro TV.

Citește și: Ce flori se plantează în luna aprilie, în grădină. Aşa vei avea o curte ca cele englezeşti

De ce sunt atractivi arborii de rodie bonsai

Scoarța groasă, înnodată și florile uimitoare, care poartă fructe, ale arborelui de rodie atrag cumpărătorii care vor să se bucure de grădini excentrice. Aspectul noduros natural al pomului, precum și fructele produc profit frumos pentru proprietarii de copaci bonsai.

Pomii bonsai de rodie pot fi cultivați în aer liber, în grădină, în sezonul cald sau la interior, dacă dispun de condițiile necesare. Condițiile sunt valabile și în cazul cultivării de lămâi, portocale și alte fructe citrice. Arborii trebuie protejați de temperaturile scăzute sau de îngheț.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Capital.ro
Românii au de așteptat mai bine de 40 de zile până vor primi pensia următoare! Când intră banii în luna iunie
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro