19 mai 2021 | 15:24

Planta de primăvară care poate fi otrăvitoare pentru români. Cum o consumi corect, de fapt

Diverse
Planta de primăvară care poate fi otrăvitoare pentru români. Cum o consumi corect, de fapt
Planta de primăvară care poate fi otrăvitoare pentru români. Cum o consumi corect, de fapt

Există o plantă extrem de sănătoasă, dar care poate fi otrăvitoare dacă este consumată greșit. Ea trebuie să fie consumată cât e în sezon și o putem folosi pentru deserturi sau salate.

Planta de primăvară care poate fi otrăvitoare pentru români

Este vorba despre rubarbă, care deși este folosită mai adesea ca fruct, este de fapt o legumă. A fost utilizată în scopuri medicale pentru tratarea unor boli, dar și în alimentație. Rubarba conține vitaminele C, K, potasiu, calciu, fier și fosfor. 

În plus, conține licopen și antocianine, doi antioxidanți puternici care reduc riscul de cancer.

Este important să se consume doar tijele, care sunt în diverse culori, de la verde, la roz și roșu închis. Trebuie știut că frunzele sunt extrem de tocixe, chiar crude sau gătite, pentru că conțin acid oxalic.

Acest acid oxalic irită membrana intestinelor și poate fi fatal. În plus, consumul lui pe termen lung duce la formarea pietrelor la rinichi.

Rubarba are un gust acrișor, puține calorii și multe fibre. Poate fi folosită în gemuri, compoturi, plăcinte sau tarte și merge de minune în combinație cu fructe precum zmeură, căpșuni sau mere.

Beneficiile rubarbei

În plus, vitamina K din rubarbă duce la rezistența organismului la insulină și poate ajuta la tratarea afecțiunilor renale.

S-a dovedit că rubarba are proprietăți împotriva cancerului. Frunzele sale sunt atât de toxice, încât consumul în cantități mari poate cauza dificultăți în respirație și arsuri la nivelul cavității bucale și a gâtului.

Nu este recomandat consumul de gută persoanelor care suferă de gută. De asemenea, are multe beneficii și proprietăți, printre care și reducerea colesterolului rău și scăderea tensiunii arteriale. În plus, are efectul de a ajuta la regenerarea celulelor hepatice.

Rubarba este originară din Tibet și a fost cultivată apoi și în Europa. În trecut, această plantă costa mai mult decât șofranul, care este considerat cel mai scump condiment din lume. Planta de rubarbă poate crește până la doi metri.

                                           

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți contesta
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro