Planta de apartament care atrage toată căldura. Trebuie să o scoţi cât mai repede din cameră

Planta de apartament care atrage toată căldura. Trebuie să o scoţi cât mai repede din cameră
Ce plantă de apartament atrage toată căldura?

O plantă de apartament atrage toată căldura. Cu siguranță mulți români o au în anumite încăperi fără să știe cât de mult rău poate face. Experții recomandă să nu o depozitezi niciodată în dormitor sau sufragerie. Un număr mare de gospodine o cumpără pentru că arată bine și completează design-ul locuinței. Iată care este planta de care trebuie să te ferești în special în sezonul rece!

Planta care atrage căldura: trebuie să o scoți repede din dormitor

Cei mai mulți români adoră să aibă în locuință diverse plante. Acestea se încadrează perfect în design-ul casei, oferă un aer proaspăt și o energie bună. Cu toate astea, câteodată nu sunt perfecte pentru anumite perioade. O plantă absoarbe căldura și echilibrează mediul prin răcoare, fiind fantastică doar în timpul sezonului rece.

Ea trebuie scoasă din cameră iarna pentru că te face să nu mai ai atât de multă căldură în cameră. Mai exact, cea din urmă extrage căldura din exterior pentru că are un mecanism fiziologic (transpirația) care ajută la scăderea temperaturii mediului în care se află.

Ce alegere nu trebuie să faci: sfatul specialiștilor

Procesul face ca planta să absoarbă căldura, să evapore apă și să răcească aerul, ceea ce se reflectă într-o scădere a temperaturii. Una bine cunoscută de români este ,,Leagănul lui Moise”. Ea absoarbe umiditatea din încăpere și dezechilibrează temperatura din jurul ei. Specialiștii nu o recomandă deloc în timpului sezonului rece, ci doar când afară sunt temperaturi mari.

O altă plantă de genul acesta este și Palmierul chinezesc. Planta reîmprospătează spațiul, este frumoasă datorită frunzelor evantai, dar elimină căldura din jurul său. Experții sugerează să o plantezi în curte sau să o lași într-o glastră mare pentru a avea mult spațiu, dar pe hol sau pe balcon.

Arborele de cauciuc extrage și el căldura din mediul în care este pus. Din păcate, mulți români îl au în special în sufragerie fără să știe că nu este o plantă potrivită iarna. Aceasta este perfectă doar în spații deschise, luminoase și răcoroase. Este recomandat să o depozitezi pe hol sau alte spații de tranzit.

De asemenea, cunoscătorii știu că are nevoie de o glastră mare unde să crească în voie, multă apă și lumină potrivită. O plantă perfectă pentru acest anotimp este karnoza sau ,,iedera de ceară”. Ea crește fără griji în aproape orice mediu, nu absoarbe căldura, are frunzele groase și spectaculoase și poate să supraviețuiască și câteva luni fără udare.

Urmăriți Playtech.ro și pe