O plantă originară din tropicele Asiei de Sud-Est, cu frunze supradimensionate, de formă ovală și nunță bogată de smarald, este cunoscută ca fiind aducătoare de ghinion printre practicanții filosofiei chineze Feng Shui. Multe românce o cultivă în locuințele lor, însă acest obicei nu este deloc pozitiv. Iată de ce!
Mulți dintre practicanții filosofiei chineze Feng Shui apelează la flori și plante, pentru a atrage energii pozitive și abundență pe diverse planuri în viețile lor. Specialiștii în acest concept spun că nu toate plantele au efecte pozitive asupra oamenilor. Există și flori ce atrag consecințe negative.
Una dintre acestea este ficusul, o plantă cu viață lungă, mult iubită de românce. Are frunze supradimensionate, de formă ovală, și nuanțe bogate de smarald. Crește destul de rapid, dacă este cultivată în condiții de mediu ce îi sunt favorabile.
Citește și: Planta pe care trebuie să o ții în portofel. Așa vei avea mare noroc în viața ta
Ficusul este des cultivat în interior, ca plantă de apartament. Se poate dezvolta pe tot parcursul anului, oferind un plus exotic încăperilor în care se află. Este un soi de floare rezistent și nu foarte greu de îngrijit. Cheia creșterii sănătoase a acestei plante este echilibrul.
Practicanții filosofiei chineze Feng Shui spun că ficusul nu ar trebui crescut în casă însă. Asta pentru că această plantă de apartament prezintă o energie foarte scăzută. Prin urmare, interacționează cu cea pozitivă, pe care o ai tu probabil, și atrage starea de stagnare și ghinionul în familie.
Citește și: Planta care atrage mult noroc în casa ta. Este și ușor de îngrijit, nu trebuie udată des
Ca majoritatea plantelor, ficusul iubește lumina, mai ales cea difuză. Poate să tolereze razele solare încă de dimineață, însă dacă sunt puternice, ar trebui să ferești planta de ele. Asta pentru că lumina soarelui poate să aibă impact asupra frunzelor și, în scurt timp, își pierd toată strălucirea.
Ficusul trebuie udat destul de frecvent, bineînțeles, nu când afară sunt precipitații. Acestei plante îi place ca solul în care se află să fie umed constant, însă nu îmbibat de apă. Umiditatea excesivă va determina putrezirea rădăcinilor florii. Trebuie precizat totuși că ficusul nu tolerează condițiile de secetă.
Este bine să hrănești planta și cu îngrășământ. Cel mai recomandat este cel lichid, potrivit specialiștilor în grădinărit. Unii experți recomandă fertilizarea ușoară a plantei, pentru a preveni creșterea necorespunzătoare a rădăcinilor. Ficusul este o plantă ale cărei rădăcini cresc foarte rapid, motiv pentru care au tendința să se împletească în sol.