29 mai 2023 | 08:33

Planta care te scapă de umiditatea din baie. Face minuni!

Diverse
Planta care te scapă de umiditatea din baie. Face minuni!
Aceasta este planta care te scapă de umiditatea din baie. Dacă o așezi în această încăpere, uiți de picurii de condens.

Una dintre problemele semnalate în aproape fiecare locuință este umiditatea. Mai devreme sau mai târziu, fiecare se confruntă cu pete de mucegai din această cauză și, în unele situații, chiar cu probleme de natură medicală. Playtech Știri îți explică totul despre planta care te scapă de umiditatea din baie. Pune-o în încăpere și nu te vei mai confrunta cu dificultăți.

Cum ajută plantele la absorbția umidității

Umiditatea este una dintre cele mai comune probleme semnalate în locuințele românilor. Poate să conducă la apariția petelor de mucegai pe pereți și pe alte suprafețe din casă, însă acesta nu este cel mai grav aspect. În unele cazuri, neîndepărtată, umiditatea poate declanșa afecțiuni de sănătate serioase.

O regulă de bază ce trebuie aplicată în astfel de circumstanțe este aeristul regulat al camerelor. O izolație cât mai bună va contribui la lupta împotriva umidității. Se spune, însă, că și plantele ascund o mare taină, din acest punct de vedere. Cu ajutorul florii potrivite, poți să elimini imediat umiditatea.

Specialiștii spun că, într-adevăr, într-o anumită măsură, plantele pot contribui la atenuare nivelului de umiditate din mediile interioare. Ele trec prin anumite procese, precum transpirația, prin care eliberează în aer vapori de apă. Acest fenomen reglează umiditatea din baie, de exemplu, prin absorbția sa.

Plantele mai pot acționa drept filtre de aer, ajutând astfel la îmbunătățirea calității și circulației aerului dintr-o încăpere afectată de umiditate. Prin asigurarea unui flux de aer sănătos, pot să contribuie la reducerea umezelii. Mai mult, când vaporii de apă din baie se depun pe solul florii, rădăcinile îi absorb și îi eliberează în aer prin frunze, echilibrând umiditatea.

Planta care te scapă de umiditatea din baie

Playtech Știri îți prezintă o plantă foarte eficientă în eliminarea umidității din baie. Este vorba despre Aspidistra, o floare cunoscută și sub denumirea de „Planta de fier”. Aceasta se dezvoltă foarte bine în medii cu umiditate, dar și temperaturi ridicate. Dacă o așezi în baie, vei reuși să reduci riscul apariției mucegaiului.

Aspidistra nu trebuie să fie udată des, cu atât mai mult cu cât este așezată în baie, unde vaporii de apă pot fi denși. Are nevoie, în schimb, de un mediu umed pentru a se extinde, astfel încât această încăpere din locuința ta este perfectă pentru ea. Prezintă frunze verzi și stufoase, jucând și rolul unui element elegant de decor.

Există un detaliu de care este bine să ții cont: nu o așeza lângă fereastră, fiindcă preferă soarele indirect decât lumina solară directă, ce îi poate afecta frunzele.

Cu toate că plantele pot să aibă un impact pozitiv asupra umidității, efectul lor poate fi limitat dacă mediile sunt extrem de umede. Este bine ca, în cazul în care te confrunți deja cu mucegai dens, să apelezi la un specialist sau să schimbi sistemul de ventilație, izolația și, poate, să utilizezi dezumidificatoare.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Când pică Moșii de vară în acest an. Tradiții ce trebuie respectate
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin SĂ FIE INTERZIS complet. Nimeni nu ar fi crezut că se va lua o astfel de DECIZIE
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro