Plantele care absorb umiditatea excesivă din casă. Așa ai grijă de sănătatea ta, de fapt

Plantele care absorb umiditatea excesivă din casă. Așa ai grijă de sănătatea ta, de fapt
Plantele de apartament care absorb umiditatea

Majoritatea dintre noi avem plante în casă. Multe dintre ele sunt benefice deoarece absorb umiditatea din spațiile închise. Plantele de apartament care absorb umiditatea au un scop dublu. Uneori, însă, umiditatea excesivă ne poate crea probleme de sănătate pe care nici nu le bănuim. Așa se face că avem nevoie de anumite plante care pot abosrbii umiditatea.

Efecte negative ale umidității excesive în casa ta

Atunci când gradul de umiditate este excesiv în locuința noastră pot apărea probleme de sănătate.  Umiditatea este un factor important al calității aerului și, prin urmare, are un impact direct asupra sănătății dumneavoastră. Când nivelul de umiditate este prea ridicat, transpirația nu se poate evapora la fel de repede ca în mod normal.

Din diverse motive, umiditatea din interiorul casei poate crește peste nivelurile normale. Acest lucru este probabil mai ales în timpul anotimpurilor umede. Acest lucru se datorează și faptului că locuința nu este ventilată corespunzător și umezeala pătrunde prin subsoluri, spații de acces și pereți.

Acest lucru interferează cu mecanismul natural de termoreglare al corpului. Mai mult, mediul extra umed este primitor pentru diferite microorganisme care provoacă alergii și probleme respiratorii, cum ar fi astmul. Chiar și persoanele sănătoase pot prezenta dificultăți de respirație, leșin și concentrare slabă în spații extra umede.

Alte efecte negative ar mai fi mucegaiul care prosperă în medii umede. Dacă există o umiditate excesivă în casă, mucegaiul este cu 50% mai probabil să se dezvolte. Asta se întâmplă mai ales în zonele în care umezeala este concentrată, cum ar fi colțurile și tavanele. Un alt efect al umidității excesive, mai ales dacă avem mobilă din lemn, este deformarea și degradarea lemnului.

Lemnul este un material popular pentru construcții și decorațiuni. Atunci când există umiditate excesivă în casă, pardoselile sau mobilierul din lemn sunt expuse riscului. Umezeala poate provoca umflarea și deformarea suprafețelor din lemn. Mai rău, expunerea la umezeală excesivă poate duce la deteriorarea lemnului, cauzată de ciuperci care îl deteriorează complet.

Pentru astfel de situații este rocomandat să folosiți plantele de apartament care abosrb umiditatea excesivă. Odată vă ajută să scăpați de mucegai sau de deterirorăi ale mobilei. De cealaltă parte vă apără de diferitele complicații de sănătate.

Plantele de apartament care absorb umiditatea

Scăderea umidității prin utilizarea plantelor de apartament care absorb umiditatea poate fi benefică. Unul dintre cele mai interesante este utilizarea lor ca dezumidificatoare. Majoritatea plantelor produc o parte din umezeală din aer prin frunzele lor. Plantele cărora le place solul umed sunt mai susceptibile la dezvoltarea acestei adaptări.

Cu toate acestea, unele plante din regiunile uscate cu precipitații ușoare pot procesa și umiditatea. Astfel, dacă selectați plantele potrivite pentru absorbția umidității, puteți reduce umiditatea ambientală suplimentară din casă și puteți opri creșterea mucegaiului și a ciupercilor. Specialiștii spun că există o gamă variată de plante care ne pot fi de folos în casă, și care pot absorbii umiditatea excesivă.

Una din aceste plante, recomandate, ar fi Crinul. Această plantă va reduce nivelul de umiditate, deoarece este o plantă care, indiferent de irigare, va absorbi umezeala din aer prin frunzele sale. Planta necesită o lumină solară mică pentru a înflori. O altă plantă recomandată, în cazul umidității excesive, este Feriga Boston.

Această specie de ferigă se propagă în siguranță pe alte plante sau lucruri. Pe măsură ce prind substanțe nutritive și umiditate din aerul care le înconjoară, ele sunt într-adevăr tipurile de plante care scad umiditatea din interiorul casei.

Palmierii, cactușii și orhideele atrag umiditatea excesivă

Dacă nu vă plac ferigile sau crinii, mai puteți folosi și un anume tip de palmieri. Aceste plante fac parte din familia xerofiților care pot trăi în deșert, zăpadă și în apă mai puțin lichidă. Xerofiții sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a trăi în situații dificile. Unii palmieri, aloe, euforbii și plante din familia Yucca sunt cele mai bune exemple. Aceste plante au, în general, frunze de ceară și tulpini grele și pot obține și economisi apă din aer și pot reduce umiditatea.

Orhideele sunt alte plante de apartament care absorb umiditatea. Orhideele sunt acele plante care înfloresc inofensiv pe alte plante și obiecte. Sunt categoric tipurile de plante care scad umiditatea din interior. Pe lângă orhidee, mai puteți folosi și celebrii cactuși. Cactușii pot înflori în deșert și au nevoie de mai puțin apă.

Cactușii sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a crește în regiuni cu temperaturi dure. Aceste plante sunt de obicei identificate ca având tulpini puternice, precum și frunze păroase. Aceste plante sunt foarte benefice pentru reținerea apei din aerul din jur și pentru scăderea umidității.

Concluzii

Aveți mai multe opțiuni de a vă scade umiditatea excesivă din casă, și în acest fel să aveți grijă și de sănătatea voastră. Aceste plante produc cei mai buni dezumidificatori naturali. Dacă sunteți interesat, care sunt avantajele care vă vor împinge să alegeți o variantă, verificați beneficiile utilizării plantelor care absorb umiditatea.

Un alt avantaj al acestor plante este că sunt ieftine. Ca și în cazul florilor, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la facturile de energie. Aceste plante nu necesită nicio sursă de energie pentru a-și îndeplini funcțiile. Plantele de apartament care absorb umiditatea ajută la eliminarea mai multor poluanți din aerul ambiant.

Aceste plante vă vor curăța aerul în interior. În general, puteți investi câțiva bani în îngrijirea plantei dorite, ceea ce nu este la fel de mult ca și achiziționarea și menținerea dezumidificatorului. Tot ce trebuie să știți este dacă planta pe care o alegeți are suficientă lumină solară pentru ca aceasta să crească așa cum trebuie.