Planta care atrage norocul în casa ta. Secretul este locul unde trebuie să o pui

Planta care atrage norocul în casa ta. Secretul este locul unde trebuie să o pui
Planta care atrage norocul în casa ta

Ce plantă atrage norocul și banii în casa ta și unde este bine să o așezi. Lidia Fecioru, bionergoterapeut, a spus la emisiunea Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, care este secretul ca să atragi norocul de partea ta.

Planta care atrage norocul în casa ta

Secretul constă în foile de dafin, dar și în câteva trucuri care te vor scăpa de ghinion. Un alt amănunt important este să păstrezi mereu un ban în portofel, întrucât se spune că banul atrage banul, iar sărăcia atrage sărăcia. Ce pași trebuie să urmezi ca să ai parte de noroc.

„Se iau trei foi de dafin care se ung cu ulei de mandarin. Pe una o păstrezi unde ţii banii, în portofel, pe una unde ţii banii în casă şi pe una la serviciu. Se iau 4 frunze de dafin care se pun sub covorul de la intrare în casă, sub formă de cruce. Acestea aduc noroc şi bogăţie. Se leagă cinci frunze de dafin cu o aţă roşie.

Se spune: „Frunză de dafin care eşti crescută sub razele puternice ale soarelui, te rog să îmi aduci în casă noroc şi fericire”. Se agaţă deasupra uşii de la intrare”, a explicat Lidia Fecioru.

Ce a spus Lidia Fecioru

De asemenea, bioenergoterapeutul a spus la rubrica „Leacul zilei” și beneficiile arderii unei frunze de dafin în casă.

„Ceaiul de frunză de dafin este bun pentru sistemul nervos. Putem face ceai, putem să dăm foc în casă unei frunze de dafin, în încăperea unde miroase a mucegai, mobila mai veche, unde sunt musculițe, molii, gândaci pentru că alungă. E și magician al dorințelor noastre.

Să notăm pe frunza de dafin o dorință mică și să-i dăm foc. Sub piatra care stă culcată nu trece apa. Arderea acestor frunze unde sunt copiii cu epilepsie, depresie, este antistres. Se mai pun și în talismanele de dragoste”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

Dafinul este folosit în bucătărie pe post de plantă aromatică, dar poate fi ținută și pe post de plante de apartament. De asemenea, există numeroase beneficii ale foilor de dafin.

  • Dafinul reduce anxietatea – tot ce trebuie să faci este să arzi câteva foi de dafin, iar fumul lor are un efect relaxant atât asupra corpului, cât și a minții;
  • Dafinul tratează inflamațiile – foile de dafin conțin eugenol, un compus care acționează asemenea unui agent antiinflamator;
  • Dafinul ameliorează simptomele diabetului – conform rezultatelor unor studii realizate în Statele Unite ale Americii, consumul zilnic a 1-3 g de foi de dafin poate ameliora simptomele diabetului de tip II.
  • Ceaiul de dafin este bun pentru sistemul nervos, așa cum spunea și bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. Acesta a explica în rubrica „Leacul zilei” cum se prepară.

„Se pune o frunzuliță foarte mică la un pahar de apă. Se pune foarte puțin. Ceaiul de dafin are un miros foarte puternic”, a povestit Lidia Fecioru.

Așadar, în loc de ghivece cu flori, poți alege să ai în casă ghivece cu dafin, această plantă fiind extrem de utilă.