Planta care aduce scandal în casa ta. Foarte mulți români o țin în apartament, scapă de ea

Planta care aduce scandal în casa ta. Foarte mulți români o țin în apartament, scapă de ea

Punem pariu că nu te-ai gândit la asta până acum. În timp ce unele flori ajută la înfrumusețarea încăperii iar altele sunt benefice pentru a schimba aerul din casă, iată că există o plantă care provoacă ceartă între parteneri, iar cei mai mulți dintre români o țin pe masa din sufragerie. Despre ce este vorba.

Ce plantă de apartament aduce conflicte în gospodărie

De-a lungul timpului, oamenii au fost extrem de superstițioși în legătură cu obiectele pe care le țin în propriul cămin.

De la oglinzile sparte ce aduc ghinion 7 ani sau faptul că evită să treacă pe sub o scară sau să arunce gunoiul pe timp de noapte, iată că superstițioșii sunt de părere că există o anumită plantă pe care românii o îndrăgesc și care aduce scandal în familie.

Oricât de frumoase ar fi anumite flori, se pare că unele plante de apartament provoacă ceartă între partenerii de viață. Cu toate că este populară și favorită printre români, planta la care ne referim este faimosul cactus.

Această plantă de apartament este preferata multor români datorită aspectului său exotic și a faptului că nu necesită foarte multă îngrijire, fiind o floare care nu trebuie udată extrem de des, deoarece este obișnuită să crească în condiții cu umiditate scăzută.

Ce alte plante de apartament ar mai trebui evitate

Deși se întreține foarte ușor, superstițioșii cred că floarea de cactus aduce gâlceavă în familie și este recoamndat să te descotorosești de această plantă, dacă o ai undeva prin apartament.

Conform specialiștilor în Feng Shui, cactusul favorizează apariția energiilor negative în gospodărie, ceea ce duce la diverse certuri și conflicte între parteneri de viață sau părinți și copii. De asemenea, se spune că planta cactus ar atrage ghinionul și sărăcia, acesta fiind motivul pentru care ar avea țepi.

Vorbind de flori care nu sunt benefice unui cămin, se spune că ficusul este o plantă de apartament care trebuie să dispară din casă, deoarece ar atrage boli, certuri și energii negative. De asemenea, bonsaiul, garoafa și limba soacrei trebuie evitate, fiind plante care ar aduce nenorocul în cămin.

Pe vremuri, oamenii se fereau să cumpere garoafe pentru a le pune în vază, în casa lor, deoarece aceste flori se duceau la mormintele celor dragi. Bonsaiul ar aduce sărăcia, iar limba soacrei ar fi o plantă otrăvitoare.