“Plămânii Europei”, noua destinație pe care turiștii se înghesuie să o vadă. E aproape de România

“Plămânii Europei”, noua destinație pe care turiștii se înghesuie să o vadă. E aproape de România
Plămânii Europei, cel mai bine păstrat secret turistic din Europa

Când vine vorba de jungle, la ce te gândești? Amazon? Sri Lanka? Uganda? Dar Europa? Știi vreuna? Dacă nu, vă spunem că cel mai bine păstrat secret turistic din Europa este pădurea tropicală Perućica din sud-estul Bosniei și Herțegovinei. Pădurea este cunoscută și sub numele de „Plămânii Europei”.

Plămânii Europei, cel mai bine păstrat secret turistic din Europa

Fie că veniți din Sarajevo, capitala sau Trebinje, cea mai sudică frumusețe a Bosniei și Herțegovinei, rețineți că pădurea tropicală Perućica este la aproximativ 100 km distanță de ambele locații. Acești numiți pe bună dreptate „Plămânii Europei” fac de fapt parte din Parcul Național Sutjeska.

Este cel mai vechi și cel mai mare Parc Național din Bosnia și Herțegovina. Unii dintre copacii de aici au peste 300 de ani. Situați aproape de granița cu Muntenegru, „Plămânii Europei” sunt una dintre cele două păduri primitive rămase în Europa.

Pădurea tropicală Perućica a fost descoperită de foarte puțini oameni, din cauza peisajului extrem de dur. Cu păduri foarte dense, unele părți ale junglei sunt chiar inaccesibile.

O altă bogăție de neprețuit din Perućica este flora și fauna sa. Un număr mare de specii rare și endemice trăiesc aici, cum ar fi exemple excepționale de fag, brad și molid.

Bijuteria ascunsă din Bosnia

Datorită frumuseții și bogăției sale, pădurea tropicală Perucica, „Plămânii Europei”, a fost declarată rezervație naturală strict protejată. Pădurea este utilizată exclusiv pentru știință și educație. Prin urmare, puteți vizita pădurea numai cu un ghid turistic autorizat.

Poate că cel mai bun mod de a vizita ultima junglă a Europei este să optezi pentru safari Perućica. Este o aventură off-road interesant cu vehicule pentru toate terenurile.

Pentru cei care doresc un tur mai lung, există o opțiune pentru un safari cu jeep pe cel mai frumos munte din Bosnia, Muntele Zelengora și unele dintre cele opt lacuri glaciare ale acestuia, unde puteți verifica cum arată Yosemite european.

Dacă sunteți un iubitor de natură, este mult de văzut în această parte a Bosniei și Herțegovinei. Pădurea Perućica nu numai că este înconjurată de vârfurile montane înalte, dar ascunde și o impresionantă cascadă, Skakavac. Cascada curge de pe o stâncă care are o înălțime de 75 m.

Ultima junglă a Europei tocmai ți-a fost dezvăluită. Data viitoare când doriți să explorați o junglă, nu trebuie să mergeți în America de Sud, Africa sau Asia.

Aveți o destinație perfectă și în Europa, vizitând „Plămânii Europei”. Vă va lua mult mai puțin timp și bani, plus că veți fi printre primii care descoperiți pădurea tropicală Perućica, o comoară naturală din Bosnia și Herțegovina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI