Plajele sălbatice din România perfecte pentru weekend. Nisipul e fin și apa e limpede

Plajele sălbatice din România perfecte pentru weekend. Nisipul e fin și apa e limpede
Plaje sălbatice din România.

România este extrem de frumoasă și în ochii multor turiști străini care descoperă din ce în ce mai mult țara noastră. Există totuși multe locuri pe care chiar românii nu le-au văzut până acum. Dacă nu ți-ai terminat încă tot concediul și mai ai câteva zile la dispoziție sau vrei un weekend de excepție, ai mai jos câteva opțiuni pentru destinațiile care îți vor aduce câteva amintiri superbe. Ce plaje sălbatice avem în țară? Nisipul este fin, apa limpede și liniștea este la ea acasă.

Plaje sălbatice din România: trebuie să ajungi aici

Mulți români preferă să fugă măcar în weekend-urile libere de agitația din marile orașe. Majoritatea aleg deseori Mamaia, Costinești, Vama Veche sau Eforie. Cu toate astea, în țara noastră avem plaje sălbatice superbe unde te poți relaxa și poți profita din plin de apă și soare.

Românii și străinii au ales altă variantă în ultima perioadă atunci când a venit vorba despre vacanță. Unele dintre ele sunt chiar străine în privirile multora. Ai mai jos o listă cu destinațiile pe care trebuie să le bifezi pentru amintiri de neuitat.

1. Plaja Năvodari
2. Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute: Tuzla
3. Plaja Gura Portiței
4. Plaja Sfântul Gheorghe
5. Plaja Agigea
6. Plaja Sulina
7. Plaja Corbu
8. Plaje sălbatice din România mai puțin cunoscute. Plaja Perișor
9. Plaja Vadu

Detalii despre destinații: preferatele românilor

Plaja Gura Portiței este una din cele mai frumoase, au susținut cei care au văzut-o. Ea este acum o stațiune pe litoralul Mării Negre, după ce în trecut era considerată doar plaja pescarilor aflați în apropiere. Mulți oameni au fost cuceriți de întinderile de nisip fin și de apa limpede pe care navighează bărci de pescuit.

Plaja Sfântul Gheorghe se află în mijlocul Deltei Dunării. Delta Dunării este considerată una din cele mai mari delte de pe planetă care găzduiește specii diferite de păsări și animale sălbatice. Plaja Sfântul Gheorghe este locul ideală pentru relaxare și pentru observarea faunei. Cu siguranță o să rămâi fără reacție atunci când o să vezi peisajul superb de aici.

Plaja Perișor este cea mai izolată dintre toate plajele din țară. Aceasta se află în departamentul Tulcea, acolo unde Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră. Trebuie să iei o ambarcațiune din Tulcea pentru a ajunge la ea. Acolo vei da de nisip fin și curat și de apă limpede. De asemenea, tot aici găsești cai sălbatici și diverse păsări. Trebuie să o vezi măcar o dată în viață.