02 iul. 2023 | 10:03

Plaja de la munte, zici că eşti în Thailanda. Uită de litoralul românesc, aici e şi răcoare! Ai parte de un peisaj unic

Știri generale
Plaja de la munte, zici că eşti în Thailanda. Uită de litoralul românesc, aici e şi răcoare! Ai parte de un peisaj unic
Plaja de la munte, zici ca esti in Thailanda. Uita de litoralul romanesc, aici e si racoare Ai parte de un peisaj unic

Vara a venit, iar românii se împart acum în două categorii. Cei care aleg muntele, pentru aerul curat și priveliștea de poveste și cei care aleg litoralul românesc, unde pot face plajă cât este ziua de lungă și se lasă mângăiați de briza mării. Ei bine, pentru cei care iubesc muntele, dar și plaja, există o soluție pe care nu mulți români o cunosc.

Plaja de la munte, zici că eşti în Thailanda

România este cunoscută pentru peisajele sale rupte parcă din filme, pentru istoria bogată și cultura cuprinzătoare. Cei care au avut norocul să se nască pe aceste meleaguri se bucură de munți înalți, de câmpii însorite, dar și de un litoral superb.

Cei pasionași de munte și-au rezervat deja concediul la câte o pensiune, pe când cei care iubesc litoralul de-abia așteaptă să ajungă pe nisipul fierbinte, unde să lase toate probleme în urmă și să se lase mângâiați de razele soarelui, în briza mării.

Unde se află plaja din inima munților

Dar ce fac cei care iubesc și muntele, dar și plajele însorite? Ei bine, pentru ei există o soluție pe care nu mulți o cunosc. Există o plajă ascunsă în inima munților, unde oamenii respiră aerul urat de munte, dar se bucură și de plajă și o baie zdravănă. Parcă ai fi în Thailanda, însă fără a părăsi granițele României.

Pe lângă peisajul de poveste, cei care ajung aici mai au un avantaj. Se știe că bronzul de munte ține mai mult, așa că sunt în avantaj față de cei care aleg litoralul. Plaja este una sălbatică, aflată în inima munților Apuseni, care așteaptă să fie descoperită de turiștii care își doresc o vacanță liniștită. Are nisip fin, iar priveliștea face mult mai mult decât toți banii cheltuiți.

Se poate face escaladă, tiroliană sau chiar și rafting

Plaja sălbatică se află în inima munților, pe malul Crișului Repede. Este o plajă situată la o distanță de 60 de kilometri de Oradea, la poalele Munților Pădurea Craiului. Plaja din comuna Șuncuiuş este liniștită, retrasă. Turiștii care doresc să se bucure de un sejur acolo, pot opta pentru a se caza în unitățile turistice din apropiere. Comuna Șuncuiuș din Bihor este înconjurată de păduri seculare de stejar.

Turiștii care doresc să aibă parte de o experiență inedită, în această vară, se pot caza la unitățile turistice din apropierea plajei sălbatice, iar prețurile sunt unele mult mai mici, în comparație cu litoralul. Prețul pornește, pentru o noapte de cazare, de la 120 de lei, însă pot ajunge chiar și la 1.000 de lei.

Anul trecut, turiștii au avut posibilitatea de a închiria șezlonguri și umbrele la plaja sălbatică, la prețul de 15 lei. În plus, sut multe obiective turistice de vizitat, unul dintre acestea fiind Peștera Unguru Mare. Se pot practica și activități montane, de la escaladă și tiroliană, până la rafting.

Parteneri
Cuplu surpriză în showbiz. Cu cine l-a înlocuit Naomi Hedman pe Florin Ristei
Redactia.ro
De ce nu ar trebui să ceri niciodată felii de lămâie într-un restaurant. Detaliul neașteptat dezvăluit de o angajată
Click.ro
Care sunt cele două țări NATO pe care Putin le-ar ataca în cel mai negru scenariu al generalilor americani
Digi24
Adelina Pestrițu și-a arătat BUSTUL pe Internet. Imagini INCENDIARE cu bruneta!
Vocea.biz
'Actorul vostru, diavolul realității mele'. Un cunoscut actor e acuzat că și-ar fi bătut soția!
Unica.ro
Reguli noi la stabilirea salariului. Ce se schimbă pentru toți angajații
EVZ.ro
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
A murit marele actor. Toți românii l-au iubit enorm. Drum lin, maestre!
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Mediaflux
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro