Plăcintă invizibilă cu mere. Care este secretul desertului care i-a înnebunit pe străini

de: Ana Chivu
02 12. 2021

Plăcinta cu mere este des preparată de gospodine atunci când este sezonul acestor fructe. Cu toate astea, desertul menționat este adorat oricând pentru că este răcoritor, potrivit pentru multe ocazii și adorat de toată lumea. Care este secretul plăcintei invizibile cu mere? Trebuie să o încerci.

Rețetă pentru plăcinta invizibilă de mere

Deși pare că sună pretențios și cel puțin greu de făcut, plăcinta aceasta poate fi făcută de mulți bucătari de duminică. Prăjitura are la bază o rețetă franțuzească ce este cunoscută sub numele de „gâteau invisible aux pommes”.

Ea este o prăjitură turnată cu mere și aluat de clătite, iar fructele se pierd în compoziție, motiv pentru care i se spune invizibilă. Important este să nu folosești praf de copt în compoziție așa cum o faci în cazul clătitelor.

Feliile de măr trebuie să fie subțiri, iar aluatul trebuie să fie copt în întregime când îl scoți de la cuptor. Cei care gătesc de obicei știu că seamănă foarte mult cu clafoutis sau cu un flan. Rețeta a fost creată de o bloggeriță din Franța în anul 2008, ulterior prăjitura a devenit virală și iubită de toată lumea.

Mod de preparare

Taie merele foarte subțiri și amestecă-le cu foarte puțin aluat ca de clătite. Aromele naturale pe care le ai deja sunt bune, dar este indicat ca pentru un plus de gust să adaugi scorțișoară, vanilie și coajă rasă de lămâie.

Poți să pui compoziția într-o tavă lungă sau în forme separate și mici pentru a le servi direct în porție invitaților tăi. Lasă totul la cuptor între 40 și 45 de minute, ulterior lasă prăjitura să se odihnească cel puțin 10 minute. Poți să îi pui deasupra zahăr pudră, să o servești cu fructe de pădure sau cu o cupă de înghețată de vanilie.

Trucuri

  • Să respecți cantitățile de mai jos: 6 mere mari sau 3 mere și 3 pere – adica cca. 1,2 -1,3 kg și aluat foarte puțin (din 2 ouă), nu invers!
  • Să tai merele în lamele foarte subțiri și să le cufunzi imediat în castronul cu aluat deoarece ele încep imediat să-l absoarbă.
  • Să nu pui praf de copt deoarece nu-și are rostul aici. În afară de un gust leșios nu are cu ce să contribuie la această rețetă.
  • Să alegi o tavă largă de cca. 20 x 20 sau 20 x 25 cm (în niciun caz nu se folosește o tavă adâncă și îngustă de chec deoarece stratul va fi prea gros și prăjitura nu se va coace în profunzime și te vei trezi cu aluat crud, cleios).
  • Să ungi bine de tot tava cu unt și să respecți timpul și temperatura de coacere. (Sursa: savoriurbane.com)