Pisica ta te trezește devreme în fiecare dimineață? Mesajul pe care îl transmite, de fapt

de: Ana Chivu
20 04. 2022

Ce trebuie să știe toți stăpânii de animăluțe de companie? Multe dintre pisici au obiceiul de a-ți strica somnul cel mai dulce de dimineață. Acest lucru nu înseamnă doar că din pură plăcere te deranjează. Gestul ei este, de fapt, un mesaj pe care vrea să ți-l transmită. Ce dorește să îți spună prin asta? Iată cum au interpretat specialiștii dorința pisicii de a-ți întrerupe somnul! Ce înseamnă?

Cum să îți înțelegi pisica: ce înseamnă dacă te trezește dimineața?

Cu siguranță stăpânii necuvântătoarelor s-au confruntat cu multe situații de-a lungul timpului pe care nu le-au înțeles în profunzime. Mulți dintre cei care au pisici știu că acestea sunt unele din animăluțele de companie cele mai greu de înțeles.

Acestea preferă să dea semnale sau să trimită mesaje atunci când vor ceva sau când nu se simt tocmai bine. Există situații în care trebuie să te trezești foarte devreme pentru un eveniment deosebit sau o întâlnire de afaceri ori să te pregătești înainte pentru un examen important.

În timpul acesta, pisica ta îți fură somnul și te trezește la 4 dimineața. Ele au adorat dintotdeauna activitățile pe timp de noapte, dar odată cu domesticirea lor au reușit să se adapteze stilului de viață al stăpânilor.

Pisicile domestice tind să fie mai active dimineața foarte devreme sau după ce apune soarele. De asemenea, trebuie să știi că animăluțele își schimbă ciclurile de activitate în funcție de programul stăpânilor.

Cu toate astea, dacă tu dormi între orele 22:00 și 08:00 asta nu înseamnă că pisica ta va face același lucru în fiecare zi. Care ar putea fi motivele pentru care te trezește când îți este lumea mai dragă?

De ce fac asta?

1. Îi este foame: este printre cele mai frecvente motive. Ele au stomacul micuț și preferă deseori să consume mâncarea pe care le-o oferi câte puțin, dar pe tot parcursul zilei, exact ca un bebeluș. Este indicat să le hrănești cu o masă sau o gustare copioasă chiar înainte de a te pune la somn pentru a evita disconfortul.

2. Nu au o rutină: pisicile trebuie să aibă o rutină, ore de masă, ore de joacă și timpul lor cu tine în care să le îngrijești sau să le alinți. Dacă orice detaliu se schimbă în viața lor, ele îți vor semnala indiferent de oră.

3. Nu își consumă energia pe timpul zilei: dacă ești plecat toată ziua de acasă și nu îți îndrepți atenția către momentele cu ea atunci când vă aflați în sfârșit împreună, nu trebuie să te întrebi de ce te ,,deranjează”. Ele trebuie să aibă măcar acces la jucării pentru a interacționa cu ceva în timpul în care nu ești.