Istoria umanității se laudă cu cele 7 minuni ale lumii, prima dintre ele fiind celebra Piramidă din Giza. Dar, așa cum egiptenii se mândresc cu acest vestigiu al antichității, așa și noi ne putem mândri cu piramidele din România. Așa că, din ciclul „Turist prin țara mea!”, îți propunem să aflii despre paradisul neobișnuit și spectaculos de care turiștii nu au aflat, unic în țara noastră.
Deși nu sunt ca celebrele piramide egiptene, România se poate lăuda cu aceste structuri de pământ, denumite și piramidele din România. așa că, îți propunem din ciclul „Turist prin țara mea!” să aflii unde se află acest loc, unic în România și spectaculos, considerat de localnici raiul ascuns între munții României.
Plecând din București, vom avea de străbătut până la destinația noastră, în Valea Stăncioiului, aproximativ 182 de kilometri, pe drumul E81 și mai apoi intrând pe DN 7.
Zona în care trebuie să ajungem se află situată în județul Vâlcea, în regiunea Olteniei, foarte aproape de municipiul reședință de județ Râmnicu Vâlcea. Odată ajuns aici vei descoperi paradisul neobișnuit și spectaculos de care turiștii nu au aflat, unic în țara noastră, și care ar putea intra în top 5 locuri din România de vizitat.
Piramidele din Valea Stăncioiului se ridică semețe în platoul rezervație naturală de aici, foarte aproape de un cartier celebru din oraș, cartierul Goranu, un loc spectaculos. Zona a fost declarată zonă protejată încă din anul 2000, și are ca suprafață aproximativ 12 hectare și se întinde între Valea Săncioiului și Dealu Cornetu.
Aceste structuri sunt de fapt rocă sedimentară, formată din nisip, argilă și pietriș, și rezultate, conform specialiștilor, din cauza eroziunii solului. Pentru turistul care ajunge aici i se va prezenta în toată splendoarea lui paradisul neobișnuit și spectaculos. Deși este un loc unic, sunt mulți turiști care nu au aflatde acest spațiu spectaculos, și care ar merita inclus într-un circuit turistic.
Așa cum precizam anterior, acest loc este protejat prin lege și declarat arie protejată, deși eroziunea solului, mai spun specialiștii, continuă și astăzi, ca urmare a acțiunii apei și a aerului, prin fenomenele de îngheț, vânt, sau ploaie.
Cunoscute și sub numele de Piramidele de la Goranu, ca urmare a localizării sale în cartierul cu același nume, zona atrage puțini turiști, majoritatea fiind localnicii din orașul Râmnicu Vâlcea și cei din zonele apropiate.
Așdar, dacă nu ai ajuns aici, la Piramidele din Valea Stăncioiului, o poți face oricând, având în vedere că nu este atât de departe. Fii și tu „Turist prn țara mea!”, și cunoaște-ți zonele spectaculoase, unice, pe care România încă le mai are de oferit.