Pilotul Daniel Onoriu, prima noapte nesedat după 55 de zile de comă indusă. Ce i-a cerut soției sale EXCLUSIV

de: Ana Maria Păsat
27 01. 2022

Nepotul lui Gabi Luncă a trecut cu bine peste prima noapte de când a ieșit din comă. Rudele i-au îndeplinit cu lacrimi în ochi prima sa dorință, acesta cerându-i soției să-i aducă o sticlă cu suc. Agonie și extaz, acestea sunt extremele prin care încercata familie a pilotului Daniel Onoriu a trecut în cele 55 de zile cât acesta s-a aflat în comă indusă. Veștile primite din partea medicilor, după ce fostul sportiv a ajuns în stare critică la Spitalul de Urgență „Floreasca” după ce a suferit o hemoragie internă în urma unei intervenții chirurgicale de micșorare a stomacului, procedură efectuată într-o clinică privată din Turcia, nu erau prea bune, și mult timp, familia acestuia s-a așteptat chiar la ce era mai rău.

E conștient și vorbește cu familia

Destinul a vrut însă altceva cu Daniel Onoriu, iar acesta s-a trezit din comă, este conștient și vorbește deja cu familia. După ce a trecut cu bine peste prima noapte în care nu a mai fost sedat, nepotul lui Gabi Luncă i-a cerut astăzi soției să-I îndeplinească o primă dorință.

„Nu cred că și-ar mai dori altceva, acum, după ce s-a născut a treia oară. Când vrea Dumnezeu să facă minuni, le face. El are ultimul cuvânt. Daniel a vrtut astăzi să bea Granini, are voie pentru că este lichid”, a mărturisit pentru playtech.ro Rebecca Onoriu, mătușa acestuia, cea care de altfel a dat ieri și vestea că nepotul său s-a trezit din comă.

De ce nu a ajuns Rebecca Onoriu la spital să-și vadă nepotul

Mătușa lui Daniel Onoriu nu a ajuns încă să-și vadă nepotul, întrucât o răceală puternică o ține în casă. „Vreau să-l protejez atât pe el, cât și pe mine, Nu sunt bine, mi-am făcut teste, nu am Covid. Abia aștept să merg să-l văd”, ne-a mai spus aceasta. Rebecca Onoriu ne-a mai mărturisit că prima care a fost la spital a fost soția sa, iar apoi fiica lui.

„Prima lui întrebare a fost de cât timp e în spital. Vorbește cu greu, că are un cateter la gât, dar e conștient, ne-a dat dovada că e apt, e ok. Puteau fi alte sechele, în cele 55 de zile. Medicii nu ne-au spus că ar exista. A recunoscut-o pe soția lui din prima.

A mai avut acea comă de nouă zile dar asta a arătat că doar mâna lui Dumnezeu a putut fi, vindecarea de acolo vine. Nu știm încă ce decizie va lua împotiva celor din Turcia, deciziile îi aparțin”, a completat aceasta.

Mătușa lui Onoriu, despre calvarul prin care a trecut

Rebeca Onoriu, cu lacrimi în ochi de fericire, a ținut să le mulțumească medicilor români care l-au îngrijit în toată această perioadă.

„I s-a tot micșorat cantitatea de sedare, apoi îl sedau iar că interveneau alte complicații. Analizele ajungeau către normal, dar imediat intervenea ceva și se schimbau toate. Acum a fost stabilizat ș când vrea Dumnezeu să facă minuni, le face.

Îi mulțumesc profesorului Streinu Cercel, care mi-a scos nepotul din septicemie și tuturor medicilor care s-au ocupat de Daniel, au stat cu noi fiecare clipă, ne-au infomat, l-au îngrijit.

Am avut cea mai săritoare comunitate din lume, din univers, lumea a ținut rugăciuni, au venit în fața spitalului, la centrul de transfuzie…Prietenii lui, piloții, au donat sânge, aveam poze peste tot cu ei. Ne-au susținut și acum”, ne-a mai spus aceasta.