Petrică Mîțu Stoian a murit. Detalii de ultimă oră după ce artistul a ajuns de urgență la ATI

Petrică Mîțu Stoian a murit. Detalii de ultimă oră după ce artistul a ajuns de urgență la ATI
Petrică Mâțu Stoian, dus în stare gravă la Terapie Intensivă, a deedat în această seară

Celebrul solist Petrică Mîțu Stoian a fost diagnosticat cu covid în urmă cu ceva timp. Ulterior, trebuia să urmeze un tratament post-covid la o clinică particulară din Caraș-Severin. Conform unor apropiați, în această dimineață, solistului i s-a făcut rău, a fost dus de urgență al spitalul din Reșița și internat la Terapie Intensivă. În această seară, din păcate, a decedat în urma unor complicații de sănătate.

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață la spitalul din Reșița

Update 6 noiembrie 2021 /ora 20:30: După ce a fost internat astăzi la ATI în spitalul din Reșița, conform medicilor de acolo, nu s-a mai putut face absolut nimic pentru celebrul solist. Medicii care l-au tratat au încercat să-l resusciteze, dar, din păcate, organismul solistului a cedat.

„Șoc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici măcar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. Bronho-pneumonie (n.r. diagnosticul pus).

Covid-19 a lăsat niște sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Șocul septic a intervenit rapid. Era pe tratament, pe anticoagulant, pentru evitarea producerii de cheaguri. El lua și înainte de covid-19 acest coagulant.

(n.r. A apărut) Insuficiență multiplă de organe… Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare”, a declarat dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Întrebat dacă artistul era vaccinat anti-covid-19, medicul a mai adăugat: ”Din ce știu eu era vaccinat. Cred ca da”. Conform Cancan.ro, familia regretatului Petrică Mîțu Stoian era vaccinat cu schema completă.

Constantin Enceanu, primele declarații despre moartea lui Mîțu Stoian

Prietenul regretatului Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu, este printre primii care a făcut declarații după aflarea tragicei vești. Acesta este și cel mai bun prieten al regretatului artist. Constantin Enceanu a intervenit telefonic la România TV, unde a izbucnit în lacrimi:

„Ce să spun, sunt răvășit. Nu-mi vine să cred că am pierdut unul din cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la București, el era în Craiova și era foarte aglomerat. Atunci mi-a spus că pleacă, că vrea să se refacă 20 zile la o clinică, dar nu stiam la ce clinică. E unul dintre prietenii mei și a plecat atât de repede. Nu îmi vine să cred, ne sunam mereu, ne ceream părerea.

Nu se poate! A fost dur Dumnezeu în seara asta. Mi-a luat cel mai bun prieten, nu mă pot împăca cu ideea asta. E greu să vă povestesc. În câteva minute, toată prietenia noastră… În seara asta mi s-a întâmplat un lucru ciudat. După ce a intrat în stop cardio-respirator, am sunat un prieten să îl anunț. Chiar atunci am aflat că a murit. Nu se poate!”, a declarat Constantin Enceanu la România TV.

Aurel Blondea, prieten si finul lui Petrică Mîțu Stoian, declarații emoționante

”Sunt șocat, bulversat. Nu vreau să cred, vreau să cred că este o glumă. Petrică a cântat cu mine din ’94, cu o formație de muzică de nunți și evenimente. În 2004 mi-a devenit naș. Era un om impecabil, îmi e greu să vorbesc la timpul trecut despre el.

Era deosebit, un om care voia să fie totul perfect. De asta a ajuns unde a ajuns. Ultima oară am glumit cu el pe Facebook. Îmi zicea să nu îi dau like-uri la o postare în care eu dirijam.”

Petrică Mîțu Stoian, dus în stare gravă la Terapie Intensivă

Cu ceva vreme în urmă, celebrul solist se îmbolnăvise de covid-19. După o perioadă de convalescență, decide să urmeze un tratament post-covid la Clinica Nera din Caraș-Severin. Acesta optase să facă terapie hiperbară post-COVID în această locație.

Din păcate, în această dimineață i s-a făcut foarte rău, spun aceleași surse. A început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat. Medicii din clinică au sunat la 112 și a fost dus imediat la spital, fiind internat la terapie intensivă.

Într-o declarație dată de Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, celor de la Antena 3, medicul spune că starea lui Mîțu Stoian este una extrem de gravă. Diagnosticul a fost de ”bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică”, declară medicul.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive, dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat.

Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă, este la ATI”, a spus Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, conform Antena 3.

Rapsodul s-a retras la pensie și face bani frumoși

Înainte de regretatul moment al îmbolnăvirii, Petrică Mîțu Stoian anunța la Măruță că a decis să se pensioneze. Dar, fiind un om activ, nu s-a oprit și s-a apucat de o afacere din care, spune solistul, face bani frumoși. Afacerea este una în agricultură, mai exact culturile de căpșuni din care până acum a avut ceva profituri.

„La Isverna cultiv căpșune pe un teren de 3.000 de metri pătrați. Părinții nu mai sunt în viață, fiica surorii mele, nepoata, are casa ei, iar eu trag la casa părintească atunci când ajung acolo. Dar nepoata se ocupă, i-am dat teren. Ai mei puneau porumb și eu am zis într-o doară:

«Hai să punem căpșuni!». Am pus de probă și așa a rămas. La munte, unde clima este mai rece, se coc mult mai târziu, avem chiar și în septembrie. Se coc pe rând”, declară Petrică Mîțu Stoian pentru Impact.ro.

Cu toate astea, celebrul solist Petrică Mîțu Stoian nu dorea să renunțe la cariera sa muzicală, care datează de mai bine de 30 de ani. A strâns de-a lugul timpului peste 400 de melodii de muzică populară autentincă, și nu considera că este momentul să se retragă și din lumina reflectoarelor.

“Am o carieră de peste 30 de ani. În acest timp am adunat peste 480 de piese. Am ales tot ce a ce a fost mai bun de la marii artiști. Am „furat” cum se spune”, spune îndrăgitul artist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI