24 dec. 2022 | 10:42

Peste 200.000 de francezi au semnat o petiție prin care cer rejucarea finalei Campionatului Mondial de Fotbal. Cum au reacționat rivalii din Argentina

Sport
Peste 200.000 de francezi au semnat o petiție prin care cer rejucarea finalei Campionatului Mondial de Fotbal. Cum au reacționat rivalii din Argentina

Francezii nu s-au împăcat cu gândul că au pierdut finala Campionatului Mondial de Fotbal și au înaintat o petiție la FIFA în care se plâng de arbitraj și cer ca partida să se rejoace. Documentul a fost semnat de peste 200.000 de oameni. În presa din Argentina s-au „demontat” pas cu pas toate acuzațiile.

Francezii vor ca finala Campionatului Mondial de Fotbal să se rejoace

200.000 de francezi au semnat o petiție și au trimis-o la FIFA în care cer ca partida în care s-a decis câștigătoarea titlului la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar să se rejoace. „Arbitrajul a fost total incorect. Nu a fost niciun penalty + fault la Mbappe la golul 2! Semnați și redistribuiți în masă, pentru ca meciul să fie rejucat!”, se spune în documentul care a ajuns pe masa oficialilor din fotbalul mondial.

Nu este prima oară când francezii încearcă o acțiune de acest gen. S-a întâmplat și după ce au fost eliminați de Elveția din optimile Campionatului European de Fotbal din anul 2020, confruntare găzduită de Arena Națională. Atunci au spus că portarul Sommer nu se afla pe linia porții în momentul în care Kylian Mbappe a executat. Demersul lor nu a fost luat în seamă.

Cum au reacționat argentinienii când au aflat că francezii vor să joace din nou finala

Argentinienii încă mai petrec după ce au câștigat titlul mondial, dar au avut timp să le răspundă rivalilor. Jurnaliștii de la Clarin au analizat, cu atenție, fiecare acuzație.

„În primul rând, pun la îndoială sancțiunea penalty-ului de la primul gol. Deși există un contact între Ousmane Dembelé și Ángel Di María, francezii susțin că nu a fost suficient de violent pentru ca Angelito să cadă și să fie considerată o infracțiune.

Apoi, susțin că la faza premergătoare golului de 2-0, Romeru a comis fault asupra lui Mbappé, care nu se vede pe camerele transmisiei oficiale. Potrivit celor spuse de ei, faultul s-a petrecut în partea opusă a terenului față de unde era mingea și de aceea arbitrii nu l-au văzut.

În ciuda primelor 70 de minute de dominație absolută a Argentinei, Kylian Mbappé a apărut și, după câteva neglijențe ale echipei Argentinei, a trimis jocul în prelungiri. Acolo a venit și cealaltă controversă: francezii susțin că al treilea gol al Argentinei ar fi trebuit anulat, pentru că doi jucători de rezervă au intrat pe teren înainte ca șutul lui Messi să treacă de linia porții.

În ciuda laudelor primite de Marciniak pentru felul în care a gestionat presiunea unui meci tensionat, cel mai important al Cupei Mondiale, în cerere se precizează că «arbitrajul a fost cumpărat în totalitate». Chiar și așa, pare foarte puțin probabil ca acest site să determine FIFA să ia măsuri”, scriu jurnaliștii de la Clarin.

Polonezul Szymon Marciniak, arbitrul central de la finala Campionatului Mondial, a stat de vorbă cu jurnaliștii francezi și le-a explicat că acuzațiile lor nu sunt fondate. A scos telefonul mobil și le-a arătat câteva fotografii ca să arate că nu a greșit.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Elena Udrea, mesaj tulburător de ziua fiicei sale
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro