Perna potrivită pentru tine, în funcție de poziția în care dormi. Care sunt alegerile corecte

Perna potrivită pentru tine, în funcție de poziția în care dormi. Care sunt alegerile corecte
Ce pernă ar trebui să alegi în funcție de poziția de dormit

Odihna este extrem de importantă pentru sănătate și pentru buna funcționare a creierului și a organismului. Există mai mulți factori care influențează un somn bun, precum lumina, zgomotul, chiar și perna pe care pui capul înainte de a adormi.

Cum alegi perna potrivită pentru tine

Perna ar trebui să vă mențină o poziție confortabilă a capului. Dacă este prea sus, înseamnă că mușchii gâtului se întind, iar dacă este prea jos, gâtul se „scufundă”. Foarte importantă este mărimea pernei și poziția în care dormiți.

De exemplu, dacă dormi pe spate, veți avea nevoie de o pernă de 12 sau 13 centimetri. De asemenea, asigurați-vă că perna este mai jos decât umerii și că are o duritate medie, nici prea tare, nici prea moale.

Dacă poziția preferată de somn este pe burtă, atunci o pernă de 10 centimetri ar trebui să fie perfectă. Se poate dormi și fără pernă, acest lucru fiind valabil pentru copiii mici, în general.

În cazul în care dormiți pe o parte, o pernă de 15 centimetri ar trebui să vă ofere un somn liniștitor și adânc, deoarece menține capul și gâtul în linie cu coloana vertebrală. Desigur, și salteaua este un factor important atunci când vine vorba de un somn bun.

Pregătirea patului pentru cel mai bun somn

O baie caldă relaxantă, întuneric, fără telefon înainte de culcare, o carte bună și un ceai cald, ingredientele perfecte pentru un somn bun. Dacă ai ales și salteaua potrivită, vei avea parte de cel mai adânc somn.

O saltea de calitate poate face o diferență semnificativă, iar specialiștii recomandă schimbarea acesteia în momentul în care observi că aceasta nu îți mai asigură o poziție bună de somn și te trezești obosit aproape tot timpul.

De regulă, ai nevoie de o saltea nici prea moale, încât să te scufunzi în ea, dar nici prea fermă, ci una potrivită pentru greutatea și înălțimea ta. O saltea care îți va asigura vara senzația răcoroasă pe care ți- dorești, iar iarna căldură.

Totodată, așternuturile de pat ar trebui să fie alese cu grijă. Sunt recomandate așternuturi din materiale naturale, precum bumbac, deoarece această țesătură permite o circulație bună a aerului. Acest lucru înseamnă că nu vei mai transpira excesiv și vei putea să te bucuri de un somn odihnitor.

Urmăriți Playtech.ro și pe