Pericolul major pe care îl ascund porumbeii. De ce nu este bine să atingem aceste păsări. Avertismentul specialiştilor

Pericolul major pe care îl ascund porumbeii. De ce nu este bine să atingem aceste păsări. Avertismentul specialiştilor
Ce avertisment au trimis specialiștii cu privire la porumbei

Specialiștii au emis un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl pot ascunde păsările. Românii au primit un avertisment cu privire la porumbei, deși mulți îi hrănesc și îi ating mai ales în această perioadă, în momentul în care observă o pasăre slăbită.

Avertismentul specialiștilor. De ce nu este bine să fie atinși porumbeii

Afecțiunile pe care le au porumbeii pot să fie transmise și la oameni. Ei au început să se îmbolnăvească în această perioadă, așa că specialiștii i-au avertizat pe oamenii care iau contactul cu păsările. Mulți îi lasă pe copii să se joace cu ele sau pur și simplu încearcă să le prindă pentru a le salva.

Totuși, specialiștii nu recomandă contactul cu păsările care par foarte cuminți, mai ales pentru că ele pot să prezinte diferite afecțiuni de natură infecțioasă sau virală. Cei care le hrănesc ar trebui să își ia câteva măsuri de siguranță pentru a se asigura că nu o să aibă probleme.

„Nu recomandăm contactul cu păsări moarte sau în special cu păsări vii care par foarte cuminți în această perioadă și în special copii care vor să se joace cu ele și trebuie să fie evitat contactul cu ele.

Din punct de vedere al sănătății publice este posibil ca aceste păsări să fie bolnave. Poate fi de natură infecțioasă sau virală.”, a transmis Horea Timiș, directorul DSP Arad, potrivit Digi24.

De ce afecțiuni pot să sufere porumbeii. Ce se întâmplă în această perioadă cu păsările

De asemenea, un medic veterinar a explicat că vremea rece le afectează pe majoritatea păsărilor. Din cauza schimbărilor bruște de temperatură sau a precipitațiilor, porumbeii pot să sufere de diferite viroze, așa că, la fel ca și oamenii, ei pot să aibă secreții nazale, oculare, dar și să facă febră.

Din păcate, unele viroze se pot transmite și la persoanele care ating aceste păsări. Românii sunt sfătuiți să aibă mai multă grijă în momentul în care observă un porumbel care pare extrem de cuminte sau nu poate să zboare, mai ales pentru că acesta poate să fie grav bolnav.

„Odată cu venirea vremii reci și a precipitațiilor, atât la oameni cât și la animale, pot apărea diferite viroze, în special respiratorii, care în marea majoritate a situațiilor evoluează cu febră mare, secrezii nazale, oculare… asta și la porumbei.

Unele dintre aceste viroze bacterioze se pot transmite la om.”, a explicat Cristian Boroș, medic veterinar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI