Pericolul la care te expui dacă nu faci duş după ce ai înotat în mare. Detaliul la care nu te-ai gândit până acum

Pericolul la care te expui dacă nu faci duş după ce ai înotat în mare. Detaliul la care nu te-ai gândit până acum
De ce e bine să faci duș după ce ieși din mare?

Apa sărată are numeroase beneficii pentru pielea noastră, dar îngrijirea după ce te bucuri de valuri este chiar mai importantă pentru protecția tenului. Apa de mare conține minerale precum magneziu, sodiu, calciu, clorură și sulfat și acționează ca produse cosmetice naturale. Marea conține provizii naturale, vitamine, aminoacizi și microorganisme care au efecte antibacteriene și pot servi drept antibiotice naturale. La ce pericol te expui dacă nu faci duș după ce ai înotat în mare? Trebuie să ai mare grijă.

Dușul după ce ai înotat în mare este obligatoriu: la ce pericol te expui dacă nu faci asta?

Apa sărată are multe beneficii pentru pielea noastră, dar îngrijirea după ieși din mare este chiar mai importantă pentru ten. Apa de mare conține minerale precum magneziu, sodiu, calciu, clorură și sulfat. Acestea acționează ca produse cosmetice naturale și au un efect pozitiv asupra pielii noastre.

De asemenea, marea conține provizii de minerale, vitamine, aminoacizi și microorganisme care au efecte antibacteriene și pot servi drept antibiotice naturale. Cu toate astea, este foarte important să folosești cu moderație beneficiile mării. Cu siguranță dacă ai avut vreodată coșuri ai fost sfătuit să faci baie în mare pentru că asta te va ajuta.

Apa sărată închide porii, absoarbe excesul de sebum și echilibrează formarea acestuia. De asemenea, el distruge bacteriile care provoacă acneea și îmbunătățește bariera pielii. Marea atenuează și aspectul neplăcut al cicatricilor, reduce umflăturile și accelerează procesul de vindecare în cazul rănilor.

O baie zilnică în mare poate usca pielea și părul. Dacă nu te îngrijești corespunzător, pielea va deveni inelastică și lipsită de strălucire. Mai mult decât atât, părul tău se va despica destul de repede și va avea un aspect neplăcut. Este recomandat să faci duș imediat după ce ieși din apa mării, ulterior să îți hidratezi pielea cu o loțiune pe care o folosești în mod normal.

Cum să te îngrijești în zilele de vară: pas cu pas

  • dușul este obligatoriu după fiecare înot,
  • folosiți un gel de duș spumant,
  • exfoliaza-ti periodic corpul,
  • ai grijă de pielea ta cu loțiuni hidratante,
  • pune ocazional o mască hidratantă pe păr.
  • este important să bei cantități mari de apă!

Cu siguranță pielea ta se va simți cu mult mai bine după ce vei respecta anumite obiceiuri după zilele de vară pline de clipe relaxante la mare. Nu uita să folosești cremă cu protecție solară în tot acest timp în larg și pe nisip.