S-a aflat care este pericolul din pastilele de supt. Le luăm din farmacii, dar nu știm că sunt pline de substanţe nocive care ne pot face mult rău. Așadar, ce substanță periculoasă mai conțin pastilele de supt, vedeți un pic mai jos.
Pastilele de supt ne fac mai mult rău decât bine, relevă un studiu InfoCons în baza informațiilor care se regăsesc pe etichetele acestor produse.
Studiul a urmărit cantitatea de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr și îndulcitori, aromele, precum și substanțele active folosite la fabricarea pastilelor de supt existente în farmaciile din România.
Astfel, conform studiului InfoCons, toate pastilele de supt ale căror etichete au fost cercetate conțin E-uri, mai puține sau mai multe.
De asemenea, în pastilele de supt sunt acceptate până la 2 E-uri, numărul minim de E-uri descoperit în urma studiului fiind 1, în timp ce numărul maxim descoperit în urma cercetării este 6.
Cei care au studiat etichetele pastilelor de supt au descoperit pe circa 70% dintre acestea că nu se precizează cantitatea de zahăr, un lucru foarte îngrijorător.
Faptul că la fabricare s-a folosit zahăr este pomenit pe marea majoritate a etichetelor pastilelor de supt, dar foarte puține precizează și cantitatea de zahăr conținută.
Astfel, cercetarea mai arată că zahărul pe care îl conțin pastilele de supt variază între 0 și 1,5 grame per compărimat, în timp ce îndulcitorii se regăsesc într-o cantitate între 0 și 1.1 grame.
Pe de altă parte, cantitatea zilnică de zahăr recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 25 de grame pe zi, ceea ce se poate traduce prin 5 plicuri de zahăr.
Astfel, cei care vor să țină cont de cantitatea de zahăr consumată într-o zi trebuie neapărat să ia în calcul, pe lângă alimentele consumate și pastilele de supt, atunci când apelează la ajutorul lor.
„Suntem în perioada de viroze și de gripă, avem chiar o epidemie de gripă. Dar oare gripa și răceala pot trece dacă ne tratăm cu zahăr, sare sau diferite E-uri? Sau ar trebui să luăm niște medicamente care să ne ajute cu adevărat?
Haideți să citim cu atenție eticheta și să înțelegem că este posibil să cumpărăm zahăr, sare și E-uri, la un preț extrem de mare, când am putea cumpăra medicamente, poate cu un gust nu atât de bun, o culoare nu atât de atrăgătoare, nu atât de dulci, dar să dăm banii exact pe ceea ce avem nevoie.
Noi am citit pentru voi eticheta și este simplu și pentru voi. Puteți scana codul de bare cu aplicația gratuită InfoCons și alegeți ceea ce doriți, gestionându-vă banii cu cap”, anunță InfoCons.