Pericolul din bucătăria tuturor românilor. Ce trebuie să faci imediat după ce ai spălat vasele

Pericolul din bucătăria tuturor românilor. Ce trebuie să faci imediat după ce ai spălat vasele
Un bărbat spălând vase

Cine nu știe să facă curățenie? Toți credem că știm cum se face. Cu mai mult efort sau fără, folosind unele trucuri ale gospodinelor, necesitatea pare să aibă niște acțiuni clare. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, scăpăm din vedere un lucru esențial ce ține de spălarea vaselor.

Chiuveta din bucătărie, mai murdară decât vasul de toaletă. E obligatoriu să faci asta după ce speli vasele

Chiar dacă speli vasele în fiecare zi și nu le lași pentru dimineață, există un obicei pe care mulți îl trec cu vederea, din cauza căruia bucătăria se poate transforma într-un pericol pentru sănătatea ta și a familiei tale. Directorul departamentului responsabil cu gestionarea răspândirii infecțiilor de la Long Island College Hospital of Brooklin, din New York, atrage atenția asupra acestui obicei.

El afirmă că nu este suficient doar să clătești chiuveta cu apă după ce ai terminat de spălat vasele, căci bacteriile trebuie eliminate cu un spray special pentru suprafețele din bucătărie, în final chiuveta putând fi clătită cu apă caldă.

Pericolul din bucătăria tuturor românilor. Ce trebuie să faci imediat după ce ai spălat vasele
Vase murdare

„Acest lucru se întâmplă pentru că particule de mâncare rămase în urma spălării vaselor şi a alimentelor acţionează factor ce favorizează dezvoltarea unor bacterii periculoase, precum E. coli sau salmonella”, spune specialistul Eileen Abruzzo.

Dacă nu ești adeptul soluțiilor pe bază de clor, poți folosi unele ecologice, făcute chiar de tine, în casă. De exemplu, poți amesteca o lingură de bicarbonat de sodiu cu zeama de la o lămâie și să aplici pe suprafața chiuvetei. Lasă amestecul să acționeze 15 minute și apoi șterge cu un burete îmbibat în apă caldă. Dacă observi depuneri care nu cedează de la prima mână, adaugă mai mult bicarbonat de sodiu, întrucât este un agent de curățare natural foarte eficient.

Spălarea manuală a vaselor: sfaturi

Folosiți mănuși de cauciuc. Ele nu numai că vă ajută să vă faceți treaba mai ușoară, ci vă protejează și pielea să nu se usuce. De asemenea, vă ține departe și de apa prea caldă, cât și de cioburile sau cuțitele din chiuvetă.

Uscătorul de vase este esențial. Un raft de sârmă sau plastic unde puteți lăsa vasele la uscat este eficient și vă va face treaba mai ușoară.

Investiți într-un burete bun. Aveți grijă să achiziționați un burete de vase care să nu zgârie vasele. Astfel, nu se va duce nici detergentul pe apa sâmbetei.

Nu lăsați să se facă ”fără vârf”. E știut că, cu cât vor fi mai multe vase în chiuvetă, cu atât interesul în a le spăla va fi mai mic, așa că spală totul din timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI