Pericolul descoperit în carnea de pui. Ce riști să pățești dacă îl atingi

Pericolul descoperit în carnea de pui. Ce riști să pățești dacă îl atingi
Carnea de pui din comerţ, cotaminată cu bacterii rezistente la antibiotice

Un nou raport al unui ONG din Germania scoate la iveală lucruri şocante despre carnea de pui. Specialiştii vorbesc despre pericolul la care expui şi dacă doar îl atingi şi nu te speli bine pe mâini.

Carnea de pui din comerţ, un pericol pentru sănătate?

Un ONG din Germania a analizat pui din supermarketuri cu preţuri reduse din Franţa, Germania, Olanda, Spania şi Polonia, iar rezultatele sunt incredibile. Conform raportului, în carnea de pui au fost găsite niveluri ridicate de bacterii rezistente chiar şi la antibiotice. Cea mai contaminată ar fi produsă de o companie nemţească, urmată de un grup francez şi unul olandez: până la 59% dintre eşantioane erau contaminate.

Oamenii de ştiinţă susţin că de vină sunt fermele care folosesc excesiv medicamentele pentru a stimula creşterea animalelor. Ceea ce este cu adevărat şocant este faptul că te poţi îmbolnăvi numai dacă atingi bucăţile de carne. Pentru a elimina posibilitatea de a lua periculoasele bacterii trebuie să te speli temeinic pe mâini şi să găteşti foarte bine carnea. Din păcate, deşi este cauza a celor mai multe cazuri de îmbolnăvire, oamenii din întreaga lume consumă în cantităţi din ce în ce mai mari acest tip de carne. Salmonella şi Campylobacter sunt printre cel mai des întâlnite bacterii.

Mai mult, fiind ajutaţi să crească mai repede decât în mod normal, puii din comerţ au cu peste 200% mai multă grăsime decât unul crescut la ţară. Aşadar, evită pe cât posibil să consumi acest tip de carne şi alege întotdeauna variantele mai sănătoase.

Carnea de pui din comerţ, cotaminată cu bacterii rezistente la antibiotice
Carnea de pui din comerţ, cotaminată cu bacterii rezistente la antibiotice

Motivul pentru care carnea de pui nu se spală

Multe dintre gospodine aleg să spele carnea de pui înainte de a o găti, însă specialiştii spun că este o greşeală uriaşă. Motivul? Toate bacteriile care se află pe pui se împrăştie uşor în toată chiuveta, contaminând astfel şi obiectele sau alimentele care vor fi spălate în aceasta.

Un alt lucru de care trebuie să ţii cont este suprafaţa pe care tai/pregăteşti carnea. Pentru a fi sigur că nu există niciun pericol, alege un tocător pe care să îl foloseşti doar pentru aşa ceva şi care poate fi băgat la maşina de vase, pentru a fi spălat la temperaturi ridicate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI