Alimentele care nu se spală niciodată. Ce pățesc dacă intră în contact cu apa

Alimentele care nu se spală niciodată. Ce pățesc dacă intră în contact cu apa
De ce anumite produse nu trebuie spălate niciodată

Dacă obişnuieşti să cureţi bine orice produs înainte de a-l pune în frigider sau a-l găti, este bine să ştii că unele alimente nu se spală niciodată. Se pare că acestea îşi pierd o parte importantă din proprietăţi atunci când intră în contact cu apa.

Care sunt alimentele care nu trebuie spălate niciodată

Deşi cele mai multe produse trebuie spălate bine înainte de a le găti sau pune în frigider, specialiştii atrag atenţia asupra alimentelor care îşi pierd din proprietăţi în momentul în care iau contact cu apa. De asemenea, unele pot împrăştia bacterii periculoase pe toată chiuveta. În această categorie intră carnea de pui sau peştele. Oricât de bine le-ai spăla sub jet de apă, bacteriile nu dispar, doar se răspândesc. Ele pot fi distruse la gătit, la temperaturi de peste 74 de grade Celsius.

Cele mai multe dintre gospodine spală ouăle înainte de a le pune în frigider sau la fiert, însă acest lucru trebuie făcut doar în cazul celor luate direct din cuibar. Cele din magazine trec deja prin acest proces.

”Atunci când o găină face un ou, acesta capătă un înveliş aproape imperceptibil numit cuticul. Cuticulul se comportă ca o barieră naturală şi împiedica germenii şi bacteriile să pătrundă prin coaja în ou. Lăsând ouăle nespălate, aceasta barieră naturală rămâne intactă. Producătorii comerciali de ouă sunt obligaţi prin anumite norme, să spele toate ouăle înainte de livrare, de aceea ouăle cumpărate din magazin sunt atât de curate”, explică specialiștii companiei Agroland.

Ciupercile îşi schimbă gustul şi consistenţa în momentul în care intră în contact cu apa, aşadar evită să le speli. Le poţi şterge de pământ cu o cârpă uscată sau cu o perie.

Orezul, printre alimentele care nu trebuie spălate înainte de a fi gatite
Orezul, printre alimentele care nu trebuie spălate înainte de a fi gatite

Carnea roşie, fasolea sau orezul nu trebuie spălate

Carnea roşie nu trebuie nici ea spălată înainte de a fi gătită. Pe lângă bacteriile care pot fi răspândite, aceasta îşi pierde din aromă. Conform specialiştilor, adăugaţi umezeală iar gustul nu va mai fi niciodată la fel de bun. Dacă obişnuieşti să speli fasolea înainte să o prepari, faci o mare greşeală. Motivul?! În timpul acestui proces, elimini jumătate din conţinutul de sodiu al acesteia. Nici salata pre-spălată nu necesită clătire. Nu vei face altceva decât să o înmoi şi să îi schimbi gustul.

Prin clătirea orezului se elimină o parte din amidonul regăsit, în mod natural, pe suprafaţa boabelor. Aşadar, renunţă la spălarea lui dacă doreşti un risotto delicios. În aceeaşi categorie intră şi pastele făinoase care au nevoie de acest amidon pentru reţinerea sosurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI