Pericolul de la Revelion. Ce trebuie să eviți dacă ai pe masă în noaptea dintre ani

Pericolul de la Revelion. Ce trebuie să eviți dacă ai pe masă în noaptea dintre ani
Ce alimente nu trebuie combinate la masa de Revelion

S-a aflat care este adevăratul pericol de la Revelion. Ce trebuie să eviți dacă ai pe masă în noaptea dintre ani, citește în articolul de mai jos.

Avertismentul nutriționiștilor . Ce să nu combini de pe masa de Revelion, astfel încât să nu ajungi la spital

Nutriționiștii au anunțat care este pericolul real de Revelion și ce ar trebui să eviți cu desăvârșire de pe masa din noaptea dintre ani, astfel încât să începi cu dreptul 2021.

Mesele îmbelşugate din această perioadă a Sărbătorilor pot fi un adevărat pericol pentru sănătate, avertizează medicii nutriţionişti. Aceștia atrag atenţia că respectarea unor reguli simple te pot scăpa de unele consecinţe grave. Spre exemplu, aperitivul de pe masa de Revelion trebuie consumat în cantităţi limitate, iar felul în care combini alimentele este şi el important.

Ce nu trebuie să combinăm niciodată la masă

Simona Carniciu, nutriţionist, a explicat ce şi cum trebuie să mâncăm, astfel încât să eliminăm orice risc de a ne lua răul după masă şi de a ajunge, inevitabil, la spital.

Să încercăm, pe cât posibil, să nu combinăm proteinele între ele. Carne cu ouă şi lactate. Pentru că, din punct de vedere nutriţional, faptul că sunt proteine diferite interferă în digestie. Şi o să ne petrecem Revelionul, dacă nu la spital, la bal, pe scaun”, a declarat Simona Carniciu, la Antena 3.

O masă copioasă afectează tot organismul

În continuare, nutriționistul a avertizat care sunt pericolele unei mese haotice, fie ea de Sărbători, fie ea în timpul normal. ”În momentul în care noi mâncăm ceva greu digerabil, tot organismul se focusează asupra sistemului digestiv”, a mai spus nutriţionistul Simona Carniciu.

Nutriționistul a anunțat care este cel mai valoros aliment și cum se poiate tranforma acesta într-o bombă calorică. ”Oul este cel mai complet aliment şi, dacă îl facem să fie gustos şi nu aducem foarte multe alte ingrediente care să îi sporească caloriile, cum ar fi maioneza, nu face decât să transforme un ou banal în ceva gustos. Cel mai bun ou care poate să existe este oul fiert tare. E cea mai bună variantă a oului”, a mai spus Simona Carniciu.

Ce să mănânci după mesele bogate de Sărbători, pentru a echilibra grăsimile

De asemenea, nutriţioniştii recomandă consumul de avocado pentru a echilibra grăsimile din organism după mesele îmbelșugate de sărbători.

Avocado este un aliment medicament. Îl folosim în momentul în care vrem să schimbăm raportul între grăsimile nesănătoase cu cele sănătoase”, a mai declarat Simona Carniciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI