Pericolul care pândește în parcurile bucureștene. Zeci de copii au ajuns deja la spital

Pericolul care pândește în parcurile bucureștene. Zeci de copii au ajuns deja la spital
Căpușele fac ravagii în parcurile din București

Odată cu venirea verii parcurile sunt pline de copii. Mai ales acum, când restricțiile au fost relaxate, spațiile de joacă sunt neîncăpătoare. Din păcate, ca și în alți ani, există totuși o problemă care poate duce la situații grave. Atât medicii pediatrii cât și cei din spitale anunță un număr mare de copii internați, mușcați fiind de căpușe. La această oră la Primăria Capitalei s-a anunțat pentru mâine o ședință de urgență pe marginea acestor probleme.

Copii mușcați de căpușe, internați la spital

Odată cu venirea sezonului de vară și relaxarea restricțiilor, din ce în ce mai mulți copii au ieșit în parcuri, alături de părinți. Locurile de joacă amenajate pentru micuți au devenit în acest weekend neîncăpătoare. Din păcate, ca și în anii trecuți, există o mare problemă în parcuri. Fie că vorbim de cele din capitală, sau din țară, în majoritatea parcurilor găsim căpușe. Numărul copiilor mușcați de căpușe, cel puțin la nivelul capitalei, a crescut dramatic.

Mulți dintre micuți au ajuns să fie internați în spitalele din Bucureși. Medicii trag un semnal de alarmă, având în vedere acest aspect. În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, aproximativ 60 de copii au fost internați la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Majoritatea au fost internați într-o singură zi, după ce au fost mușcați de căpușe.

Medicii mai vorbesc despre riscul de boală Lyme, care este prezentă în România. Boala apare după mușcătura de căpușe. Mușcătura, mai ales la copii, este una periculoasă. De aceea este necesar ca părinții să meargă de urgență la spital cu cei mici.

„Împotriva muşcăturilor de căpuşe există şi vaccin. Vaccinarea se poate face fără nici un fel de probleme. Numai că nu este susţinută de programul naţional de imunizare.”, explică medicii de familie.

Ședință de urgență la Primăria Capitalei pe problema căpușelor

Fenomenul este deja unul îngrijorător, iar numărul micuților mușcați de căpușe, spun medicii, s-ar putea să crească. Un astfel de semnal de alarmă, după furnizarea datelor din weekend, le-au tras și consilierii PSD din Primăria Capitalei.

Conform consilierului PSD Marius Pavel, grupul din care face parte a cerut Consiliului o ședință de urgență pentru a rezolva această situație. Consilierul a mai declarat la Gândul.ro că în ultimele două săptămâni, la nivelul capitalei, s-au înregistrat aproximativ 200 de cazuri de minori mușcați de căpușe.

”Consilierii Generali ai Partidului Social Democrat atrag atenția existenței unei situații periculoase la adresa sănătății cetățenilor Municipiului București. Astfel împreună cu colegii mei am depus la Secretarul General al Primăriei Municipiului București convocatorul unei ședințe extraordinare a Consiliului General.

Ședința are ca obiect situația deratizării și dezinsecției din orașul nostru pentru data de mâine 18.05.2021, orele 16.00”, a anunțat pe Facebook consilierul PSD Marius Pavel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI