Foarte mulți dintre români au probleme cu părul și nu știu de ce. Pierd păr fără a-și putea explica care este motivul. Acum s-a aflat că pericolul ascuns în sticlele cu șampon poate fi motivul pentru care îți cade prea mult păr.
Chiar dacă la fiecare șamponare este normal să cadă câteva fire de păr, în cazul în care observăm că ne cade părul din abundență, abia atunci este un motiv de îngrijorare.
De regulă, nu șamponul este cauza căderii părului, chiar dacă unele ingrediente din produsul pentru îngrijirea părului ar trebui evitate.
Semnalele de alarmă în ceea ce privește pierderea părului apar atunci când căderea acestuia este una severă. Cei mai mulți dintre noi ne gândim prima dată să înlocuim șamponul, însă asta nu ajută întotdeuana.
Nu marca unui șampon, ci ingredientele din acea formulă specială, pot fi fi cauza principală din spatele căderii excesive a părului.
Mai trebuie precizat un alt aspect care trebuie observat, respectiv frecvența cu care ne spălăm părul, precum și cantitatea de șampon folosită.
Conform ultimelor cercetări, este normal să pierdem circa 100 de fire de păr în fiecare zi. Astfel, atunci când ne spălăm cu șampon, acesta nu face decât să adune firele de păr desprinse deja de la baza foliculului.
Atunci când nu ne spălăm cu șampon, majoritatea acestor fire de păr desprinse rămân pur și simplu pe cap. Acestea pică cânt te periezi sau să te speli din nou cu șampon.
Altfel spus, cu cât te speli mai rar cu șampon, cu atât mai mult păr vei pierde.
În fapt, șamponarea frecventă favorizează un păr sănătos prin stimularea scalpului și crearea unor condiții ideale pentru o creștere sănătoasă a podoabei capilare.
Lauril Sulfatul de sodiu și Lauril Sulfatul de amoniu, sunt ingrediente care sunt adăugate în șampoanele din întreaga lume.
Sulfații sunt detergenți puternici, cu proprietăți de spumare și curățare foarte bune. Însă, acești sulfați pot face ca părul să fie uscat, creț, moale și încâlcit, provocând deteriorarea și căderea lui. În plus, aceștia împiedică creșterea sănătoasă a părului.
Clorura de sodiu (sarea) se adăugată în șampoane ca agent de îngroșare. Concentrațiile mari pot duce la mâncărimi ale scalpului, uscăciune și căderea excesivă a părului.
Alte substanțe care ar trebui să te facă să eviți să mai cumperi acel șampon sunt: formaldehida, alcool, propilen glicol și propilparaben, parfumuri și ftalați. Părului tău îi va fi mai bine fără șampoane ce conțin aceste substanțe.