22 mart. 2023 | 11:38

Pericolul ascuns în sticlele cu șampon. Poate fi motivul pentru care îți cade prea mult păr

Social
Pericolul ascuns în sticlele cu șampon. Poate fi motivul pentru care îți cade prea mult păr
Sampoanele care contin sunstante periculoase trebuie evitate. Care sunt aceste substante

Foarte mulți dintre români au probleme cu părul și nu știu de ce. Pierd păr fără a-și putea explica care este motivul. Acum s-a aflat că pericolul ascuns în sticlele cu șampon poate fi motivul pentru care îți cade prea mult păr.

Șamponul te poate lăsa fără păr. Ce produse trebuie să eviți să mai cumperi

Chiar dacă la fiecare șamponare este normal să cadă câteva fire de păr, în cazul în care observăm că ne cade părul din abundență, abia atunci este un motiv de îngrijorare.

De regulă, nu șamponul este cauza căderii părului, chiar dacă unele ingrediente din produsul pentru îngrijirea părului ar trebui evitate.

Înlocuirea șamponului nu rezolvă problema

Semnalele de alarmă în ceea ce privește pierderea părului apar atunci când căderea acestuia este una severă. Cei mai mulți dintre noi ne gândim prima dată să înlocuim șamponul, însă asta nu ajută întotdeuana.

Nu marca unui șampon, ci ingredientele din acea formulă specială, pot fi fi cauza principală din spatele căderii excesive a părului.

Contează și cât șampon folosești

Mai trebuie precizat un alt aspect care trebuie observat, respectiv frecvența cu care ne spălăm părul, precum și cantitatea de șampon folosită.

Conform ultimelor cercetări, este normal să pierdem circa 100 de fire de păr în fiecare zi. Astfel, atunci când ne spălăm cu șampon, acesta nu face decât să adune firele de păr desprinse deja de la baza foliculului.

Atunci când nu ne spălăm cu șampon, majoritatea acestor fire de păr desprinse rămân pur și simplu pe cap. Acestea pică cânt te periezi sau să te speli din nou cu șampon.

Șamponarea frecventă favorizează părul

Altfel spus, cu cât te speli mai rar cu șampon, cu atât mai mult păr vei pierde.

În fapt, șamponarea frecventă favorizează un păr sănătos prin stimularea scalpului și crearea unor condiții ideale pentru o creștere sănătoasă a podoabei capilare.

Ce substanțe nu ar trebui să conțină șamponul. Sulfații

Lauril Sulfatul de sodiu și Lauril Sulfatul de amoniu, sunt ingrediente care sunt adăugate în șampoanele din întreaga lume.

Sulfații sunt detergenți puternici, cu proprietăți de spumare și curățare foarte bune. Însă, acești sulfați pot face ca părul să fie uscat, creț, moale și încâlcit, provocând deteriorarea și căderea lui. În plus, aceștia împiedică creșterea sănătoasă a părului.

Clorura de sodiu

Clorura de sodiu (sarea) se adăugată în șampoane ca agent de îngroșare. Concentrațiile mari pot duce la mâncărimi ale scalpului, uscăciune și căderea excesivă a părului.

Alte substanțe care ar trebui să te facă să eviți să mai cumperi acel șampon sunt: formaldehida, alcool, propilen glicol și propilparaben, parfumuri și ftalați. Părului tău îi va fi mai bine fără șampoane ce conțin aceste substanțe.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
Restructurări masive în 2025. Se anunță un an nebun. Toată lumea strânge cureaua
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Centralele pe gaz devin interzise! Cele mai vechi de 30 de ani vor trebui înlocuite
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
ALERTĂ AERIANĂ în România! Armata a DETECTAT o ȚINTĂ de mici dimensiuni
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro