Pericolul ascuns de bijuterii. Cum te îmbolnăvesc, de fapt, și care e cea mai periculoasă

Pericolul ascuns de bijuterii. Cum te îmbolnăvesc, de fapt, și care e cea mai periculoasă
Cercetatorii au descoperit un lucru ingrijorator

În urma unor cercetări, specialiștii unui magazin de bijuterii britanic au observat că bijuteriile purtate după numai o săptămână au avut peste 21.000 de bacterii, în timp ce inelele au avut cele mai multe specii de microbi.

Pericolul ascuns de bijuterii

Prin urmare, au fost analizate trei piese de bijuterii ce au fost purtate vreme de o săptămână, iar cercetările efectuate de către specialiștii în bijuterii și ceasuri second-hand, de la Est 1897, au constatat că inelul, ceasul și cerceii adunaseră de 428 de ori mai mulți germeni chiar și decât capacul de toaletă, în numai 7 zile. Potrivit Daily Mail, în total, peste 21.000 de bacterii s-au manifestat pe bijuterii în decursul unei săptămâni.

Acele bijuterii conţineau germeni de tipul stafilococ auriu rezistent la meticilină (MRSA) și până la bacili difterici şi alte colonii bacteriene ce pot provoca infecţii ale cavităţii bucale.

Iar atunci când bijuteriile nu sunt curăţate corespunzător, bacteriile cresc rapid. Și dacă mai suntem și obişnuiţi să ne atingem faţa de multe ori pe zi, este mult mai uşor pentru organismele nocive să se răspândească. Mai mult, atingem nu doar faţa, ci şi multe suprafeţe şi obiecte.

Astfel, cercetătorii au văzut că inelul a găzduit cinci specii bacteriene. Pe inel au fost găsite un total de 504 colonii bacteriene și o colonie de ciuperci, plus o colonie de mucegai negru.

Pe locul doi, s-a aflat ceasul care a avut patru tipuri de microbi. Astfel că în jur de 20.000 de colonii de bacterii s-au găsit pe ceas.

Pe cercei s-a găsit un total de 485 de colonii bacteriene. De asemenea, cerceii găzduiau speciile Bacillus care erau prezente şi pe inel. De menționat este că Bbacillus cereus este una dintre cele două specii patogene de bacil, ce provoacă intoxicaţia alimentară la om dacă este ingerată.

Cum cureţi bijuteriile

Ca să cureți bijuteriile trebuie să amesteci câteva picături de detergent de vase lichid în apă caldă (atât cât să acopere bijuteriile) şi apoi să lași să acționeze 30 de minute pentru a se înmuia. Umezeşte în această soluţie o periuţă de dinţi şi poți începe să freci uşor podoabele, asigurându-te că ai pătruns prin fiecare gravură ori colţişor. După ce le-ai curăţat, le poți clăti cu apă rece. După ce le-ai clătit bine, foloseşte și o cârpă moale uscată ca să le lustruiești. Pentru acele obiecte foarte murdare, repetă procesul cu soluţia şi cu limpezirea de mai multe ori. Pentru a curăța bijuteriile din argint te mai poate ajuta și bicarbonatul de sodiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI