Pericolul ascuns de baby carrots. Detaliul pe care l-a observat o gospodină când a deschis o pungă plină
Probabil că și tu ai cumpărat la un moment dat baby-morcovi congelați de la magazin și i-ai pus în frigider, după care ai rămas surprins că aceștia au început să capete o crustă albă.
Pericolul ascuns de baby carrots
Asta se întâmplă destul de repede după ce punga a fost deschisă. Dar acea culoare albă ar putea să apară chiar și la morcovii din pungile nedeschise. În atari condiții te întrebi dacă există o problemă cu ei și dacă mai pot fi consumați. Baby-morcovii încep să devină albi deoarece sunt deshidratați, au spus specialiștii în nutriție.
Odată ce coaja lor a fost îndepărtată, morcovii nu mai pot reține apă și încep să devină albi. Ei sunt încă buni pentru consum, cu toate că nu au o culoare prea agreabilă.
De altfel, au existat și teorii conform cărora baby-morcovii devin albi deoarece ar fi fost spălați cu o soluție de clor. Un studiu realizat de Universitatea McGill a explicat că nu este vorba despre procesul de spălare a morcovilor, ci de deshidratare.
Cum elimini albeața de baby-morcovi
Cu toate că este adevărat că morcovii pregătiți sunt spălați în anumite soluții ca să ucidă bacteriile și ca să îi ajute să se păstreze mai mult timp, nu acesta este motivul pentru care încep să devină albi. Chiar și morcovii din grădina proprie și puși la frigider vor începe să se albească în timp. Dar cum poți împiedica morcovii să capete această culoare albă?
Se poate elimina albeața de pe ei lăsându-i în apă rece cu gheață vreme de 15-20 de minute înainte de serivire. Cea mai bună soluție ca să împiedici morcovii să se albească este că după ce îi cumperi, să deschizi punga și să pui morcovii într-un recipient cu apă la frigider. Asta va ajuta la rehidratarea lor.
Atunci când cumperi morcovi mici de la magazin, ei sunt de fapt morcovi de dimensiuni mari, care au fost decojiți și tăiați la dimensiunea asta. Acest proces a fost creat de Mike Yurosek, un fermier din California. Acesta era frustrat că în fiecare an era nevoit să arunce tone de morcovi, deoarece nu îi putea vinde din cauza faptului vă nu aveau un aspect prea plăcut, fiind diformi. Azi există și anumite soiuri de morcovi care nu cresc atât de mult.
„Baby carrots” este denumirea dată morcovilor de mici dimensiuni vânduţi de comercianţi din toată lumea ca o delicatesă, datorită frăgezimii şi gustului dulce pe care îl au.