Pericol pentru Ianis Hagi! Suspendări record la Rangers pentru nerespecarea regulilor Covid-19

Pericol pentru Ianis Hagi! Suspendări record la Rangers pentru nerespecarea regulilor Covid-19
Ianis Hagi este cel mai bun pasator din Scoţia, cu şase assisturi. Dar şi-a pierdut locul de titular

Glasgow Rangers traversează o perioadă excelentă, atât în campionat, cât şi în Europa League. Este deja favorită la titlu, în faţa rivalei Celtic, şi nu a pierdut în grupa de Europa League. Calificarea în primăvara europeană este aproape rezolvată. Dar pauza provocată de meciurile echipelor naţionale a adus o veste proastă pentru Steven Gerrard. Doi jucători al lui Rangers au fost suspendaţi drastic de Federaţia Scoţiană de Fotbal. Jordan Jones şi George Edmundson au primit câte şapte etape de suspendare fiecare pentru nerespectarea regulilor Covid-19. Cei doi au participat la o petrecere cu prea mulţi invitaţi.

Ianis Hagi a fost integralist pentru naţionala de tineret cu Danemarca. Şi a revenit apoi la antrenamentele lui Rangers

Clubul i-a băgat deja în izolare de club, după ce s-a aflat despre încălcarea protocolului. Dar oficialii federaţiei au considerat că trebuie să ia şi ei o măsură drastică. Petrecerea la care au fost prezenţi cei doi a avut loc înainte de plecarea jucătorilor spre echipele naţionale. Deci Jones şi Edmundson au prins câteva antrenamente cu întreg lotul lui Rangers. Situaţie care cu siguranţă îi îngrijorează pe Ianis Hagi şi colegii săi.

Oficialii lui Glasgow Rangers au anunţat că nu vor face apel la decizie. Ba chiar au emis un comunicat prin care aprobă decizia de a-i suspenda drastic pe cei doi jucători. „Suntem foarte decişi ca prin acţiunile noastre să respectăm standardele care sunt impuse la Rangers. Nu vom toleta comportamente care nu respectă aceste standarde. Este total inacceptabil ca oricare dintre jucătorii noştri să fie implicaţi în acţiuni care pun în pericol protocoalele excelente stabilite de Rangers”, a fost anunţul scoţienilor, conform Rangersnews.uk.

Ianis Hagi a fost integralist în remiza României U21 cu Danemarca, rezultat care asigură prezenţa „tricolorilor mici” la Euro 2021. Românul a ajuns la 29 de partide jucate în acest an pentru Glasgow Rangers şi a marcat patru goluri. Are, de asemenea, şi zece pase decisive. Opt dintre ele au fost reuşite în actuala stagiune. În ultimele meciuri a pierdut primul 11 al lui Steven Gerrard, dar rămâne cel mai bun pasator din prima ligă, cu şase assisturi doar în campionat. A fost titular într-un singur meci dintre ultimele şase disputate de Glasgow Rangers în campionat. Iar în trei dintre ele a fost rezervă neutilizată.