Pericol la granița cu România! Autoritățile au intrat în alertă: câți români din diaspora au tranzitat granița în ultimele 24 de ore

Pericol la granița cu România! Autoritățile au intrat în alertă: câți români din diaspora au tranzitat granița în ultimele 24 de ore
Vezi câte persoane au tranzitat punctele de frontieră ale României în ultimele 24 de ore

Haos la graniță! Pe fondul crizei sanitare provocate de pandemia de noul coronavirus, aproape 9.400 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi 7.000 de maşini au pătruns în țară pe la punctele de frontieră ale României, în ultimele 24 de ore. Vezi de unde au venit mai bine de jumătate dintre aceștia. Polițiștii și-au suplimentat efectivele.

Pericol la granița cu România

Inspectoratul de Stat al Poliției de Frontieră (IGPF) a informat că frontierele României au fost traversate de un număr de cca. 19.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi 13.600 de maşini în ultimele 24 de ore.

Dintre cele 9.4000 de persoane care au intrat în țară, 5.700 au venit dinspre frontiera cu Ungaria.

„Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.400 persoane cu 7.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.600 persoane cu 6.600 mijloace de transport. În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe fâşia de frontieră. În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.800 de persoane şi 8.400 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 5.700 de persoane cu 5.100 mijloace de transport“, se arată în comunicatul de presă transmis de IGPF.

Câți poliţişti de frontieră sunt la datorie

În conformitate cu informațiile comunicate de IGPF, aproximativ 4.400 de poliţişti de frontieră se află la datorie zilnic, cei mai mulți dintre ei la punctele pentru verificarea documentelor.

13.600 de maşini au tranzitat frontierele României, în ultimele 24 de ore
13.600 de maşini au tranzitat frontierele României, în ultimele 24 de ore

După ce formalitățile au fost încheiate și măsurile dispuse de cadrele medicale aflate în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi, în vederea îndrumării acestora spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Trei infracțiuni și 10 contravenţii săvârşite de cetăţeni români și străini au fost constatate la punctele de trecere şi la „frontiera verde“.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI