Pericol descoperit în cremele de protecție solară. Nu folosiți aceste produse dacă le-ați luat
S-a descoperit un real pericol în unele dintre cremele de protecție solară. Astfel, au fost retrase cinci tipuri de cremă de protecție solară de la raft întrucât ele puteau duce la probleme grave, precum cancer.
Pericol descoperit în cremele de protecție solară
Prin urmare, gigantul farmaceutic Johnson&Johnson retrage de pe piață cinci tipuri de cremă de protecție solară marca Neutrogena și Aveeno, după ce, în unele probe a fost descoperită o substanță chimică ce ar putea duce la apariția cancerului. Acestă companie a solicitat consumatorilor să nu mai utilizeze produsele, după ce testele interne au indicat prezența unor mici cantități de benzeni.
Johnson & Johnson i-a avertizat pe clienţi să nu mai folosească spray-urile cu aerosoli Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh.
De menționat este că cremele solare Aveeno şi Neutrogena se comercializează şi în țara noastră.
„Lucrăm să îndepărtăm aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor”, a transmis gigantul farmaceutic.
De precizat este că benzenii sunt substanţe cu proprietăţi cancerigene, fapt care înseamnă că ar putea duce la apariţia cancerului, asta în funcţie de nivelul şi durata expunerii.
„Expunerea zilnică la benzenii din aceste creme de protecţie solară, la nivelul descoperit în testele noastre, nu ar trebui să cauzeze probleme de sănătate”, a mai transmis Johnson&Johnson.
Ce înseamnă protecția solară
Produsul de protecție solară trebuie să fie produsul nelispit din trusa de îngrijire a oricărei persoane, fiind necesară pentru piele. Aplicarea produselor cu SPF se face dimineața, în strat gros, nu subțire, și este necesar să aplici la fiecare două ore, mai ales atunci când pielea a intract în contact cu apa.
Protecția solară protejează pielea împotriva radiațiilor provenite de la soare, mai ales împotriba razelor UVB și UVA. Astfel, razele UVB cauzează arsuri asupra pielii și sunt foarte puternice mai ales între orele 10:00 și 16:00, pe timpul verii. Razele UVA cauzează îmbătrânirea prematură a pielii, dar și dereglări ale sistemului imunitar. De asemenea, razele UVB afectează straturile de la suprafața pielii și epidermei, cauzând roșeața și arsuri la nivelul pielii.
Iar razele UVA au o lungime de undă lungă, având abilitatea de a pătrunde mai adânc în piele și afectând dermul. Soarele nu are numai efecte negative asupra pielii însă. El mai este și un stabilizator al vitaminei D, aceasta fiind o vitamină extrem de importantă pentru funcționarea la parametri normali a organismului. În plus soarele mai poate ameliora și diverse probleme ale pielii, cum ar fi vitiligo, psoriazis sau osteoporoză.