Pensionarii excluși de la ajutorul Guvernului. Motivul pentru care milioane de români nu vor avea pensiile mărite

Pensionarii excluși de la ajutorul Guvernului. Motivul pentru care milioane de români nu vor avea pensiile mărite
Se anunță încă o majorare a pensiilor în 2022

Foarte mulți români o să beneficieze de ajutor din partea Guvernului pentru ca pensia să ajungă la 2.200 de lei în luna ianuarie 2022 pentru cei care primesc un venit lunar mai mic sau egal cu 1.600 de lei. Cu toate acestea, milioane de pensionari nu o să aibă parte de acest beneficiu.

Ce pensionari nu o să primească ajutorul Guvernului

Pensionarii care au pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei o să primească un ajutor din partea Guvernului pentru ca venitul să crească la 2.200 de lei. Totuși, cei care au o pensie cuprinsă între 1.601 și 2.199 de lei nu o să beneficieze de respectiva mărire de care o să se bucure mulți români.

Marius Budăi a anunțat cum s-a ales respectivul prag. Ministrul Muncii a menționat și câți pensionari o să beneficieze de ajutorul din partea Guvernului atunci când vine vorba despre pensiile mărite. Ajutorul financiar o să fie acordat din oficiu, în același timp ca drepturile de pensie aferente acestei luni.

„Am spus că niciun pensionar care are pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei nu va primi o pensie mai mică de 2.200 de lei în luna ianuarie. Adică cei 2,45 milioane de pensionari care se încadrează aici.”, a transmis Marius Budăi pentru DC News.

Marius Budăi: „Pragul de 1.600 de lei nu a fost ales aleatoriu”

Marius Budăi a punctat că s-a cerut să fie ajutați românii care au pensii mici, astfel că pragul de 1.600 de lei a fost ales pentru ca cei care primesc venituri până la cele medii să fie ajutați. Acesta a menționat că nu se pot face o majorare de pensii diferențiate, dar se poate interveni cu un ajutor.

„Pragul de 1.600 de lei nu a fost ales aleatoriu. 1.600 de lei este pensia medie pe luna decembrie 2021 și ne-am dus în a-i sprijini pe cei cu pensii până la pensia medie. Tot timpul s-a spus și s-a cerut să-i ajutăm pe cei cu pensii mici.

Nu poți să faci majorare de pensii diferențiate, că atunci este neconstituțional, dar poți să intervii cu anumite măsuri de sprijin punctual, atunci când este nevoie, pentru cei de la baza de jos.

Și gândiți-vă că sunt jumătate dintre pensionari, 2,45 milioane de oameni, care vor primi acest sprijin.”, a declarat Ministrul Muncii.

Mai exact, 2.45 de milioane de pensionari primesc o pensie mai mică sau egală cu 1.600 de lei. La finalul lunii iunie 2021, numărul total al românilor din sistemul public de pensii care primesc acest venit era de 4.882.192 de oameni.