Românii pare că sunt din ce în ce mai atrași de pensiile facultative. Instabilitatea legislativă din anul precedent i-a îndreptat pe cetățeni spre pesiile private facultative. În acest context, se speră ca Pilonul III să fie singurul de care guvernanții nu se vor atinge.
Datele oficiale de la Autoritatea de Supraveghere Financiară arată că valoarea activului total de fonduri de pensii de la Pilonul III era, pe data de 30 aprilie 2019, de 2,170 de miliarde de lei, valoarea activului net fiind de 2,166 de miliarde de lei.
În acest context, numărul de participanți la fondurile de pensii facultative a ajuns, la 30 apriie, la 481,745. Fondurile active pentru pilonul în cauză sunt: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea, Raiffeisen Acumulare şi Stabil.
Schema fondului de pensii facultative BCR PLUS a fost autorizat prin CSPP, care este în prezent ASF și a fost publicat pe data de 17. 11. 2009. Fondul de pensii facultative s-a înființat la inițiativa a 5 fondatori. Acesta desfășoară o activitate în conformitate cu prevederile Legii cu numărul 204/2006, care privește pensiile facultative, alături de modificările și completările ulterioare, dar și de normele emise pentru aplicarea acesteia și cu prevederile Codului Civil.
Care este obiectivul fondului?
„Obiectivul fondului este creșterea pe termen lung a activelor Fondului, prin investirea acestora într-o structură mixtă de clase de active, cu profile diferite de risc și performanță. Acest obiectiv va fi realizat urmărind ca investirea în clase de active să asigure diversificarea portofoliului și randamente în funcție de profilul de risc al activelor, cu respectarea limitelor prevăzute de Lege, prezentul Prospect și Norma privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private”, arată actul oficial din prospectul schemei de Pensii al Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS.