Pensiile cresc cu 40%. Cine va beneficia de această majorare operată de Casa de Pensii

Pensiile cresc cu 40%

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că pensiile vor crește cu 40%. Cine va beneficia de această majorare operată de Casa de Pensii?

Pensiile cresc cu 40%

La câteva zile de la preluarea portofoliului, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara că este îngrijorată de situația cadrului legislativ referitor la pensii. Mai mult, zilele trecute a apărut o altă neliniște. Oficialul anunța, pe Facebook, că este posibil ca oamenii ieșiți la pensie să nu mai primească banii de la poștași. Violeta Alexandru a susținut că nu se ferește să înlocuiască Poșta Română din calitatea de distribuitor de pensii, în cazul în care va constatat că poștașii ”în loc să facă treaba, s-au apucat de politică” în beneficiul PSD.

Pensiile cresc cu 40%. Cine va beneficia de această majorare operată de Casa de Pensii
Pensiile vor crește cu 40% din septembrie

Miercuri, ministrul Muncii a venit cu vești bune. Întrebată ce măsură va fi luată având în vedere că miercuri Uniunea Europeană a somat România să reducă cheltuielile bugetare, avertizând asupra riscurilor pe care țara noastră și le asumă din cauza creșterii pensiilor cu 40% de anul viitor, oficialul a declarat că ”pensiile vor crește cu 40% din luna septembrie, așa cum este prevăzut în lege”. La rândul său, vicepremierul Turcan a spus că: ”Bugetul pe anul viitor va avea o anumită structură, iar noi vom informa Comisia Europeană”.

Noua Lege a pensiilor, riscuri mari

Pe de altă parte, în raportul Comisiei Europene care conține constatările misiunii de supraveghere consolidată desfășurată în România în 25 septembrie 2019 se arată că noua Lege a pensiilor reprezintă un risc la adresa deficitului publi de anul viitor și nu numai.

„Participanţii misiunii au subliniat că este neclar cum noua alege a pensiilor (în special majorarea pensiilor cu 40%) poate fi pusă în aplicare fără modificarea calendarului de implementare. Potrivit Consiliului Fiscal şi Băncii Naţionale a României, implementarea Legii pensiilor în calendarul prevăzut în lege nu este compatibilă cu menţinerea deficitului bugetar în limita a 3% din PIB prevăzută în Tratat”, se arată în raportul Comisiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI