15 nov. 2022 | 16:46

Pensii mărite cu 25% din ianuarie. Ultima variantă va ajuta enorm peste un milion de pensionari din România

Politică
Pensii mărite cu 25% din ianuarie. Ultima variantă va ajuta enorm peste un milion de pensionari din România
Marius Budăi: „Trebuie să-i sprjinim pe oameni”

Numărul total de pensionari în România, conform ultimelor statistici, se ridică la aproximativ 5 milioane. Din acest număr, aproximativ un milion 3 sute sunt beneficiari ai unor pensii de subzistență. Această categorie încasează lunar pensii sub 1.000 de lei. Dacă până astăzi nu s-a discutat aproape deloc de acești pensionari, veștile de la Ministerul Muncii ar putea să-i bucure. Marius Budăi ia în calcul pensii mărite cu 25% din ianuarie, pentru cei 1,3 milioane de români cu pensii de subzistență.

Marius Budăi: „Trebuie să-i sprjinim pe oameni”

Deși în această dimineață a venit o formă de confirmare a intenției actualului Guvern de a majora pensiile, Nicolae Ciucă nu amintea nimic de cei 1,3 milioane de români cu pensii sub 1.000 de lei.

Premierul a anunțat că se ia în calcul un procent de 15% pentru majorarea pensiilor, din ianuarie 2023.

Pe de altă parte, PSD a susținut în continuare majorările de pensii. Marcel Ciolacu a readus în discuție majorarea progresivă, de la cele mai mici la cele mai mari.

Marius Budăi vorbește astăzi de pensii mărite cu 25% din ianuarie, dar nimic nu este sigur.

Pensii mărite cu 25% din ianuarie, anunțate de ministrul Muncii

De la Ministerul Muncii, Marius Budăi a adus în discuție această categorie socială care încasează cele mai mici pensii în România, spunând că „Trebuie să-i sprjinim pe oameni astfel încât să avem convingerea că vor traversa iarna”.

Ministrul făcea referire clară la măsurile de ajutor social pentru cei mai defavorizați dintre pensionari.

Pe de altă parte, ministrul a dat și o veste bună în ceea ce-i privește, declarând:

„Noi avem pe masă mai multe variante (n.r. majorări cu 25%), însă aici cred că președintele partidului, Marcel Ciolacu, a fost extrem de clar și a spus că așteaptă de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Finanțelor propuneri, le avem deja înaintate pentru a decide în coaliție exact varianta corectă.

Ceea ce a spus președintele Marcel Ciolacu este că trebuie să sprijinim, e obligatoriu să sprijinim categoriile vulnerabile și așa vom face categorie vulnerabilă (…).”, declară Marius Budăi, referitor la ideea de pensii mărite cu 25% din ianuarie pentru acești pensionari.

Ministrul promite că vor fi majorări de pensii și măsuri de sprijin pentru cetățeni

Programul „Sprijin pentru România” se află pe ultima sută de metri. În decembrie cei care au beneficiat până acum de voucherele de alimente vor primi utima sumă pe carduri.

Atât Marius Budăi, cât și ministrul Boloș, sunt optimiști că oficialii CE vor aproba prelungirea programului și în 2023. Deocamdată nu s-a anunțat nicio decizie din partea forului economic european.

Pe de altă parte, având în vedere că „timp mult nu va mai dura, pentru că trebuie să închidem și bugetul pentru anul 2023”, după cum spune Budăi, sunt așteptate datele referitoare la deficitul bugetar.

Chiar dacă există ideea de pensii mărite cu 25% din ianuarie, nu este posibilă o decizie fără acest raport și fără un calcul al bugetului pe anul viitor.

Cu toate astea, Marius Budăi promite că „Ceea ce este important vor fi majorări de pensii și vor fi măsuri de sprijin pentru cetățeni. Ceea ce trebuie să reținem este că pensiile vor crește. Măsuri de sprijin vor fi identice cu măsurile din programul repetat Sprijin pentru România.”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi. Cu alte cuvinte, am putea să ne așteptăm la pensii mărite cu 25% din ianuarie.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro